"izvršni direktor svjesno gura firmu u finansijsku katastrofu"

Sindikat pljevaljskog Vodovoda optužio rukovodstvo firme za loše stanje u preduzeću

Oni takođe tvrde da zbog lošeg upravljanja firma duguje dobavljačima za poreze i doprinose, i električnu energiju, dok istovremeno cijene usluga prema građanima rastu nekoliko puta u poslednjih par godina

4696 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Sindikalna organizacija pljevaljskog opštinskog preduzeća Vodovod optužila je rukovodstvo tog kolektiva za katastrofalnu situaciju u kojoj se firma nalazi.

"Predstavnici radnika, sindikati kao i svi zaposleni su zaprepašćeni katastrofalnom politikom zapošljavanja novih radnika, u trenucima kada je firma maltene pred stečajem. Dakle, partijskim zapošljavanjem novih radnika, njih deset za stalno u poslednjih godinu dana, izvršni direktor svjesno gura firmu u finansijsku katastrofu, dok nam istovremeno dugovi od skoro dva i po miliona evra dišu za vratom. Što je još gore od toga, prije nekoliko godina, pod izgovorom kako je u Vodovodu višak zaposlenih, otpušteno je isto toliko naših dugogodišnjih kolega, koliko je sada primljeno novih, vjerovatno više podobnih od ovih koji su otpušteni", navodi se u saopštenju Sindikalne orgranizacije čiji je predsjednik Dejan Gvozdenović.

Tvrde da je zbog lošeg upravljanja firma duguje dobavljačima za poreze i doprinose, I električnu energiju, dok istovremeno cijene usluga prema građanima rastu nekoliko puta u poslednjih par godina.

"Aktuelni menadžment je imao odriješene ruke u cilju stabilizacije ekonomske situacije u Društvu. Podigli su kredit i otpustili radnike uz otpremnine, povećavali cijene vode nekoliko puta, smanjili plate već 6 godina, a dugovi Vodovoda istovremeno vrtoglavo rastu. Ono što dodatno opterećuje preduzeće je nepostojanje Odbora direktora jer je prethodni predsjednik OD, gospodin (Atko) Šulović podnio ostavku, tako da firma maltene nema institut preko kojega je neophodno donositi neke važne dokumente poput Programa i Izvještaja o radu ali i Sanacionog plana, dokumenta koji Poreska uprava zahtijeva od Društva, da se ne bi ponavljale blokade računa, koje bi firmu sigurno otjerale u stečaj a radnike na ulicu", stoji u saopštenju.

Sindikat se obratio Opštini Pljevlja kao Osnivaču u "cilju prevazilaženja katastrofalne finansijske situacije u kojoj je Vodovod, zahvaljujući lošem upravljanju nalazi".

"Radnici Vodovoda neće dozvoliti mrcvarenje i izgladnjivanje kao radnici nekih drugih pljevaljskih preduzeća, već ovim putem obavještavamo javnost da ukoliko ostanemo bez osnovinih sredstava za egzistenciju sopstvenih porodica, možemo pribjeći nekim radikalnijim metodama borbe, u skladu sa Zakonom. Ne želimo nikome da prijetimo, ali nećemo dozvoliti da radnici Vodovoda budu samo cifra više u moru obespravljenih i stečajima umorenih radnika Pljevalja", navodi se na kraju saopštenja.

Preporučujemo za Vas