kazao da je situacija zabrinjavajuća

Krivokapić: Ako mjere ne budu imale efekta, moguće potpuno zatvaranje

Predsjednik Vlade je kazao da trenutno stanje nije izazvano lošim mjerema, već da je problem nepoštovanje mjera

95185 pregleda 1394 reakcija 188 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić obratio se danas građanima povodom epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, kazavši da je situacija zabirnjavavajuća i da je zdravstveni sistem na granici izdržljivosti.

"Zdravstveni radnici su pravi heroji i bez obzira na premor izvršavaju sve zadatke i obaveze. Moramo da se držimo zajedno, jer ovo nije pitanje niti Vlade, niti Skupštine, niti bilo kojeg drugog institucionalnog dijela. To je pitanje svih nas. Da bismo uspjeli da živimo sa kovidom, moramo zajednički da izađemo iz bitke koja je pred nama već godinu dana", naveo je predsjednik Vlade.

Kazao je da trenutno stanje nije izazvano lošim mjerama, već da je problem nepoštovanje mjera.

"Zato smo odlučili da krenemo u akciju time što ćemo svi zajedno doprinijeti da izađemo iz ovoga problema. Da bismo izašli iz ove problematike, opredijelili smo se da to radimo putem koji je drugačiji. Da ne zatvaramo sve u ovom trenutku, ali ako mjere ne budu dale efekat u ovih 10 dana, nagovještavaju scenario koji je najlošiji, a to je potpuno zatvaranje Crne Gore", kazao je Krivokapić.

Izvinio se građanima što u određenom periodu nije nosio masku.

"Razlog leži u činjenici da imam antitijela, ali to me ne oslobađa odgovornosti koju svi treba da iskažemo. Da bismo jedni o drugima brinuli, moramo svi jednako da poštujemo mjere, bez izuzetka", poručio je premijer.