Kontrola sprovođenja mjera: Vojska u najugroženijim opštinama

Pripadnici Vojske će imati punktove na kojima će podsjećati građane da poštuju mjere i gdje će moći građanima da daju maske i drugu zaštitnu opremu

13787 pregleda 13 komentar(a)
Odović, Foto: Vlada Crne Gore
Odović, Foto: Vlada Crne Gore

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović saopštio je danas da je Vlada juče odlučila da pooštri kontrolu sprovođenja protivepidemijskih mjera, uz pomoć pripadnika Uprave policije, zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove i Vojske Crne Gore.

Kazao je da će biti formirana tri tima - prvi tim sačinjavaće pripadnici UP koji će kontrolisati primjenu mjera na javnim površinama i na otvorenom, kao što su nošenje maske i održavanje distance.

Drugi tim će činiti predstavnici Uprave za inspekcije poslove i UP, koji će kontrolisati poštovanje mjera u zatvorenom - u javnim ustanovama, privrednim subjektima...

"Posebna pažnja biće posvećena kontroli unutrašnjih prostora u kojima poslovne aktivnosti obavljaju privredni subjekti", istakao je Odović, kazavši da će u slučaju nepoštovanja mjera ići sa "najtežim oblicima kažnjavanja".

Treći tim biće sačinjen od pripadnika Vojske, za pomoć drugim institucijama.

"Vojnici će biti raspoređeni u najkritičnijim gradovima, imaće punktove na kojima će podsjećati građane da poštuju mjere i gdje će moći građanima da daju maske i drugu zaštitnu opremu", rekao je Odović.

Bonus video: