Iznenađenja na terenu gase vodu na Draču

Kvar se ne može predvidjeti, zbog čega nije moguće najaviti probleme u vodosnabdijevanju, kažu iz PG biroa

7806 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Mojapodgorica.me
Foto: Mojapodgorica.me

Potrošači iz podgoričkog naselja Drač tvrde da su proteklih dana usljed radova na rekonstrukciji Ulice Slobodana Škerovića u više navrata ostajali bez napajanja vodom i do 12 sati. Iz Glavnog grada “Vijestima” su kazali da su isključenja povremena, a da su uzrokovana nekim od okolnosti koje nisu predvidjeli projektom uređenja.

“Glavnim projektom rekonstrukcije Ulice Slobodana Škerovića, od hidrotehničkih instalacija predviđena je izgradnja samo atmosferske kanalizacije. Kada je izvođač u januaru započeo radove na ovoj saobraćajnici, naišao je na dvije vodovodne cijevi: staru azbest-cementnu na kojoj se nalaze priključci za postojeće objekte i novu cijev od polietilena visoke gustoće na koju nisu prespojeni svi potrošači. U vezi sa tim, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice obavijestila je preduzeće DOO ‘Vodovod i kanalizacija’, koje gazduje ovim instalacijama, o stanju na terenu, i predložila da uporedo sa radovima na rekonstrukciji oni izvedu radove na prespajanju potrošača na novu vodovodnu mrežu”, kazali su iz PG biroa.

Dodaju da, u toku izvođenja tih radova, dolazi do oštećenja cjevovoda i ventila i da zbog toga potrošači ostaju bez vode - u periodu dok traje opravka kvara. “U par navrata od strane izvođača radova prijavljivan je kvar, odnosno oštećenje cjevovoda, nakon čega je ekipa ‘Vodovoda’ u najkraćem roku pristupala otklanjanju istog. Prilikom radova na saniranju kvara, vršena je i zamjena dotrajale mreže, ventila kao i povezivanje potrošača”, rekli su “Vijestima”.

Dodaju i da je na terenu lociran određen broj nelegalnih priključaka, te da su oni morali biti uklonjeni.

“A to je iziskivalo dodatno vrijeme i usporavalo sve radove. Posebno napominjemo da se kvar ne može predvidjeti, zbog čega nije moguće ni najaviti probleme u vodosnabdijevanju. DOO ‘Vodovod i kanalizacija’ Podgorica uvijek... najavi planirane radove na vodovodnoj mreži usljed kojih potrošači ostaju bez vode”, rekli su redakciji.

Bonus video: