Dostavljeni predlozi za članove Komisije

Komisiju će činiti predstavnici Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Tužilaštva, relevantnih medija i medijskih asocijacija, kao i iz NVO sektora

4585 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Twitter.com/MupCg
Foto: Twitter.com/MupCg

Predlozi za članove nove Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija dostavljeni su Ministarstvu unutrašnjih poslova, javljeno je iz ovog resora.

Komisiju će činiti predstavnici Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Tužilaštva, relevantnih medija i medijskih asocijacija, kao i iz NVO sektora.

Nova komisija biće konstituisana nakon što njene članove i predsjednika imenuje Vlada, rečeno je iz MUP-a.

Za predsjednika postojeće komisije Vlada je imenovala Mihaila Jovovića, programskog direktora "Vijesti", nakon što je ostavku podnio Nikola Marković, bivši zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Dan"-a.

"U cilju jačanja ingerencija i efikasnijeg rada, pred članovima nove Komisije naći će se predlog izmjene Statuta. Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je čvrsta obećanja partnera iz međunarodne zajednice da će, u cilju rasvjetljavanja napada na novinare i procesuiranja izvršilaca i nalogodavaca, imati ekspertsku i materijalnu podršku", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.