Najbolji studenti mašinstva i informacionih tehnologija na praksi u Italiji

Dvonedjeljna praksa predviđena je aktivnostima Erasmus projekta "REBUS, REady for BUSiness”, čija je vrijednost oko milion eura.
263 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Šaković Jovanović
Jelena Šaković Jovanović
Ažurirano: 15.12.2017. 10:17h

Najbolji studenti tehničkih nauka i informacionih tehnologija Univerziteta Crne Gore, njih 14, provešće dvije sedmice u Palermu, gdje će sticati praktična znanja iz tih oblasti.

To je predviđeno aktivnostima Erasmus projekta "REBUS, REady for BUSiness”, čija je vrijednost oko milion eura.

Takođe, Mašinski fakultet će kroz projekat obezbijediti 30 računara sa softverskim programima koji obezbjeđuju podršku obuci i vrednovanju znanja iz oblasti preduzetništva.

Koordinator projekta Jelena Šaković Jovanović kazala je “Vijestima” da je njegov cilj razvoj preduzetničkih kompetencija kod studenata tehničkih i ICT studija u zemljama zapadnog Balkana i Rusije.

“Projekat je okupio impozantan konzorcijum od 14 univerzitetskih i korporacijskih timova iz osam zemalja Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Italija, Njemačka, Austrija, Albanija, Kosovo i Rusija.

Kroz REBUS projekat se nastoji razviti set inovativnih, preduzetničko orijentisanih, trening modula integrišući ih u postojeće nastavne planove i programe.

Projekat će u završnoj fazi uspostaviti sistem za validaciju razvijenih preduzetničkih kompetencija, koji će studentima omogućiti sticanje sertifikata o razvijenim preduzetničkim kompetencijama”, rekla je Šaković Jovanović.

Ona je pojasnila da REBUS partneri iz EU zemalja daju snažnu podršku inkorporiranju preduzetništva u visoko obrazovanje u zemljama zapadnog Balkana i Rusije.

“Uspostavljanjem saradnje sa EU partnerima kroz razvoj trening modula, obuku nastavnog osoblja i studenata, razvoj sistema za validaciju razvijenih preduzetničkih kompetencija ostvariće se ciljevi projekta, što će imati pozitivan uticaj na tržište rada”, zaključila je ona.

Bonus video: