Vuković: Ni na koji način nisam učestvovao u tenderskoj proceduri

Gradonačelnik Podgorice je kazao da ga je Milovac krivičnom prijavom, "iako svjestan da za to ne postoji pravni osnov", javno i ne prvi put optužio da je kriminalac

26022 pregleda 35 reakcija 38 komentar(a)
Vuković, Foto: Savo Prelević
Vuković, Foto: Savo Prelević

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je krivičnu prijavu protiv direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejana Milovca podnio u cilju zaštite ličnog i profesionalnog dostojanstva, zbog lažnog prijavljivanja.

Kazao je da ga je Milovac ranijom krivičnom prijavom, "iako svjestan da za to ne postoji pravni osnov", javno i ne prvi put optužio da je kriminalac.

"U cilju zaštite ličnog i profesionalnog dostojanstva, ja sam podnio krivičnu prijavu protiv g. Milovca za lažno prijavljivanje (jer u tenderskoj proceduri koju je prethodno problematizovao nijesam učestvovao ni na koji način). Svjestan da u njegovom postupanju postoje elementi krivičnog djela, za koje je zaprijećena kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine, g. Milovac i provladini mediji sada otvoreno vrše pritisak na Tužilaštvo. Za razliku od njih, ja ću, kao i uvijek do sada (a dešavalo se da u Tužilaštvu objašnjavam stvari koje su se u Glavnom gradu desile i prije nego sam postao gradonačelnik), ostaviti nadležnim organima da donesu konačan sud o navedenom", naveo je Vuković na Fejsbuku.

Bonus video: