Spajić: Ponašali smo se u skladu sa mjerama, bojim se da je priroda napada drugačija

"Pojedincima smeta religioznost crnogorskog premijera (ili članova Vlade), a ne smeta religioznost na primjer praktično svih američkih predsjednika, što je politika licemjerstva"

46540 pregleda 599 reakcija 207 komentar(a)
Na sahrani nosili zaštitne maske osim dok su se pomolili, Foto: Screenshot
Na sahrani nosili zaštitne maske osim dok su se pomolili, Foto: Screenshot

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić tvrdi da se na današnjoj sahrani episkopa Atanasija u Trebinju, delegacija Vlade ponašala u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Smatra i da je priroda napada na premijera Zdravka Krivokapića njegova religioznost.

"Volio bi kad bi zabrinutost pojedinaca zbog našeg odlaska na sahranu jednom od najvećih teologa bila zbog epidemioloških razloga, pošto smo se ponašali u skladu sa epidemiološkim mjerama (nosili maske na otvorenom, iako u BiH to nije obavezno,itd) i nije bilo zadržavanja. Broj prisutnih nijesmo mogli mi kontrolisati. Bojim se da je priroda napada drugačija: pojedincima smeta religioznost crnogorskog premijera (ili članova Vlade), a ne smeta religioznost na primjer praktično svih američkih predsjednika, što je politika licemjerstva", napisao je Spajić na Tviteru.

Delegacija Vlade Crne Gore boravila je danas u Trebinju na sahrani umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija.

delegacija Vlade
foto: Screenshot

Crnogorsku delegaciju predvodio je premijer Zdravko Krivokapić, a u njoj su bili i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, kao i generelani sekretar Vlade, Božo Milonjić.

Članovi Vlade su se odlučili na prisustvo masovnom skupu u jeku oštrih mjera u Crnoj Gori koje su posljednji pokušaj poboljšanja epidemiološke situacije da bi se spriječilo uvođenje lokdauna.

U bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Bonus video: