Biram CG: Žene moraju imati jednake uslove za rad i razvoj, pravo na život bez nasilja i diskriminacije

"Crnogorke su hrabre, dostojanstvene, požrtvovane i vrijedne i treba da budu aktivno uključene u sve promjene i rješenja kada se radi o razvoju i budućnost naše države", piše u čestitki

2170 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Biram Crnu Goru
Foto: Biram Crnu Goru

Žene u Crnoj Gori moraju imati pravo na slobodu izbora, jednake uslove za rad i razvoj, moraju imati pravo na život bez nasilja i diskriminacije, poručio je predsjednik Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan.

U čestitki povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Novaković je istakao da je obaveza svih koji učestvuju u javnom životu, u donošenju odluka i kreiranju politike da prepoznaju nemjerljivi doprinos žena u svim segmentima društvenog postojanja i razvoja.

"Pored toga što obavljaju i najteže i najodgovornije poslove, žene Crne Gore su i majke i supruge i stubovi svojih porodica. Zato žene u Crnoj Gori moraju imati pravo na slobodu izbora, jednake uslove za rad i razvoj, moraju imati pravo na život bez nasilja i diskriminacije. Crnogorke su hrabre, dostojanstvene, požrtvovane i vrijedne i treba da budu aktivno uključene u sve promjene i rješenja kada se radi o razvoju i budućnost naše države", piše u čestitki.

Novaković dodaje da sve sugrađanke, sve žene Crne Gore, moraju svakog dana svog života da doživljavaju istu pažnju, razumijevanje, pomoć i podršku koja simboliše 8.mart.

"Zbog toga, s posebnim zadovoljstvom u ime Biram Crnu Goru i u svoje ime čestitam vam 8. mart, Međunarodni dan žena, dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca", zaključio je Novaković.

Bonus video: