u sportskom centru "morača"

FOTO Vakcinacija starijih od 80 godina, Borovinić Bojović: Dobar odziv, vakcina je bezbjedna i sigurna

Upitana o pooštravanju mjera protiv koronavirusa, ministarka je kazala da
lokdaun znači maksimalnu redukciju svih kontakata

65705 pregleda 421 reakcija 52 komentar(a)
Detalj sa vakcinacije, Foto: Savo Prelević
Detalj sa vakcinacije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.03.2021. 11:17h

Vakcinacija osoba starijih od 80 godina počela je danas u Sportskom centru "Morača" u Podgorici, a veliki broj građana zainteresovan je da primi vakcinu.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da se vakcinacija odvija dobrim tempom i da, ako se ovako nastavi, očekuju da će u srijedu završiti imunizaciju ove starosne grupe.

"Obišla sam punkt gdje se vakcinišu najranjiviji, dobar je odziv, podržavam građane da se vakcinišu jer je vakcina bezbjedna i sigurna. Potpuno isti plan je i za druge gradove, gdje danas takođe počinje vakcinacija starijih od 80 godina", kazala je ona.

Borovinić Bojović
Borovinić Bojovićfoto: Savo Prelević

Upitana o pooštravanju mjera protiv koronavirusa, ministarka je kazala da lokdaun znači maksimalnu redukciju svih kontakata.

"Osim ovih koje su na snazi podrazumijevale bi korak dalje, zatvaranje svih subjekata, zatvaranje granica i mogućnost ulaska u Crnu Goru samo uz PCR negativan tekst, škola i vrtića, policijski čas od 21 sat, zabranu međugradskog saobracaja. Kakve god zabrane bile, ako građani ne budu pridržavali mjera one neće dati rezultate", kazala je Borovinić Bojović.

Ona je podsjetila da aktuelne mjere važe do 10. marta i da danas zasijeda radna grupa Instituta za javno zdravlje, dok je za sjutra popodne najavljen sastanak Komisije i Savjeta za borbu protiv Covida -19.

Ona tvrdi i da sve bolnice imaju neophodne ljekove protiv koronavirusa i da je dezinformacija da u nikšićkoj bolnici nema lijeka "Longacef".

"U petak je stigla isporuka u nikšićku bolnicu, a i prethodno je bilo ampula na lageru, dakle, nije bilo prekida", kazala je ona.

Upitana da prokomentariše to što su premijer i pojedine njene kolege ponovo kršile mjere protiv koronavirusa, Borovinić Bojović je kazala da je ona jedan od 12 ministara i da su njene preporuke uvijek u cilju očuvanja zdravlja građana.

"Nisam odgovorna niti određujem plan aktivnosti ministara, a osobito ne premijera", istakla je Borovinić Bojović.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić rekao je da je ta ustanova potpuno spremna i za masovnu vakcinaciju, kao i da će do srijede vakcinisati oko 660 najstarijih sugrađana.

"Nisam imao dilemu i nisam osjetio vakcinu. Svi treba da se vakcinišu a ako to ne urade ništa nismo postigli", kazao je Bogdan Čurović nakon vakcinacije.

Vlado Janjević iz Podgorice poručio je sugrađanima i njegovim vršnjacima da se vakcinišu, jer bez toga neće biti kolektivnog imuniteta.

"Zakazivanje je počelo 4. marta a ja sam se javila dan ranije. Poručujem svima da se prijave za vakcinaciju i da se kutarišemo ovog zla", kazala je Olga Vujošević (81) i istakla da se nakon vakcinacije dobro osjeća.

Vujošević
Vujoševićfoto: Savo Prelević
Preporučujemo za Vas