Uprava policije se izvinila LGBT Forumu Progres

"Namjera nam nije bila da umanjimo doprinos ove nevladine organizacije i vjerujemo da će se saradnja Uprave policije i LGBT Foruma Progres nastaviti u partnerskom duhu na obostrano zadovoljstvo"

21362 pregleda 96 reakcija 21 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Uprava policije, Foto: Boris Pejović

Uprava policije javno se izvinila LGBT Forum Progres zbog propusta u saopštenju koje je upućeno medijima povodom slučaja V.A.

"Zahvaljujemo se ovoj nevladinoj organizaciji na doprinosu koji su dali u rasvjetljavaju ovog slučaja. Namjera nam nije bila da umanjimo doprinos ove nevladine organizacije i vjerujemo da će se saradnja Uprave policije i LGBT Foruma Progres nastaviti u partnerskom duhu na obostrano zadovoljstvo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su ranije danas saopštili da su "nakon izvršenih kriminalističkih provjera, prikupljenih obavještenja i izvršenih potrebnih analiza službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili događaj i razjasnili okolnosti pod kojima je došlo do povrjeđivanja V.A."

"Policija je preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, došla do sumnje da je V.A. sebi nanio povrede a potom prijavio da su ga napala dva nepoznata muška lica, kojom prilikom su mu, kako je tvrdio u prijavi, otuđili novac i ručni sat", saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon saopštenja policije reagovali su iz LGBT Foruma Progres koji je naveo da su aktivisti te organizacije riješili cjelokupan slučaj.

Bonus video: