vakcinacija počela 20. februara

U Crnoj Gori do sada vakcinisane 3.374 osobe

U toku su pregovori za kupovinu preko 200 hilajda doza Sinofarm i 150 hiljada Fajzer vakcina, kao i 84 hiljade doza Astra Zeneke

3800 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori su do sada protiv koronavirusa vakcinisane 3.374 osobe, odnosno 0,54 odsto stanovništva, objavljeno je na sajtu covidodgovor.me.

Vakcinacija protiv koronavirusa u Crnoj Gori je počela 20. februara, a prva osoba koja je primila rusku vakcinu, proizvođača Sputnjik, je korisnik Doma za stare u Risnu.

Prve doze vakcina protiv Covid-19 u Crnu Goru su stigle sredinom februara, kada je na podgoričkom aerodromu delegacija Vlade dočekala kontigent od dvije hiljade doza vakcina Sputnjik V, koje je Srbija donirala Crnoj Gori.

Nakon toga u Crnu Goru je stiglo pet hiljada doza vakcine Sputnjik V iz Rusije, a potom još 30 hiljada doza kineske vakcine Sinofarm.

U nedjelju je u Crnu Goru stigla druga pošiljka od još pet hiljada ruskih Sputnjik V vakcina, od ukupno 50 hiljada ugovorenih doza tog proizvođača.

U Crnu Goru u ponedjeljak je stigao drugi kontingent od dvije hiljade doza vakcina Sputnjik V, iz donacije Srbije.

Kako je saopšteno iz Vlade, Crna Gora radi na proširivanju ugovora za još 200 hiljada ruskih vakcina.

U toku su pregovori za kupovinu preko 200 hilajda doza Sinofarm i 150 hiljada Fajzer vakcina, kao i 84 hiljade doza Astra Zeneke.