Budva blokirala Recreatours: Za poreski dug traže 41.000 eura

“Vijestima“ potvrđeno da je prinudno naplaćeno potraživanje na ime poreza na nepokretnost koji duže nije plaćan
86 pregleda 0 komentar(a)
Hotel šumadija, Foto: Recreatours
Hotel šumadija, Foto: Recreatours
Ažurirano: 13.12.2017. 19:34h

Budvanski Sekretarijat za finansije blokirao je račun beogradskoj kompaniji „Recreatours“ koja gazduje hotelom “Šumadija“ u Rafailovićima, zbog poreskog duga od 41.000 eura.

Blokada je uslijedila preko Centralne banke, a “Vijestima“ je potvrđeno da je prinudno naplaćeno potraživanje na ime poreza na nepokretnost koji nije izmirivan duže vremena.

Srpskoj kompaniji koja gazduje i velikim turističkim kompleksom „Biserna obala“ u Čanju, ubrzo će biti dostavljeno novo rješenje na ime poreza za prethodnu godinu za hotel u Rafailovićima. Blokadom računa nastavljena je akcija Sekretarijata za naplatu poreskih potraživanja brojnih dužnika, koja premašuju 10 miliona eura.

“Vijestima” je rečeno da je Opština Budva uspjela da preduhitri srpsku Agenciju za privatizaciju, koja uporno pokušava da proda akcije države u kompaniji “Recreatours“. Javni oglas za prodaju više od 30 odsto akcija raspisan je početkom novembra i propao je, jer nije bilo zainteresovanih.

Trećina akcijskog kapitala kompanije koja u Srbiji i Crnoj Gori raspolaže sa oko 4.300 ležaja, procijenjena je na nešto više od sedam miliona euta. Od samog početka postojanja, “Recreatours” je bio orijentisan ka segmentu omladinskog i radničkog turizma, odnosno, programu odmora i rekreacije radnika. Hotel “Šumadija” sa 300 kreveta nalazi se u srcu Rafailovića i praktično je doveden na nivo dvije zvjezdice. Zbog neualaganja godina, ništa bolja situacija nije ni sa kompleksom “Biserna obala” u Čanju koji se prostire se na 13.000 kvadratnih metara.

Beogradska kompanija je još 2015. objavila oglas za prodaju četiri ugostiteljsko-turistička objekta - hotela “Panorama” na Zlataru, odmarališta “Slatina” u Vrnjačkoj Banji i “Srebrnog jezera” u Velikom Gradištu i zemljišta u selu Radonja u opštini Nova Varoš, ali ni tada nije bilo zainteresovanih.

Bonus video: