Mještani u Mahali traže asfalt do kuća

Iz Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci “Vijestima” su saopštili da navedena ulica, nije u cjelosti javna površina, već se radi o parcelama koje se nalaze u vlasništvu fizičkih lica

3789 pregleda 3 komentar(a)
Kad pada kiša, ni čizme ne pomažu: Ulica u Mahali, Foto: Privatna arhiva
Kad pada kiša, ni čizme ne pomažu: Ulica u Mahali, Foto: Privatna arhiva

Mještani Ulice XVIII u zetskom selu Mahala traže od nadležnih da se ta saobraćajnica hitno asfaltira, kako bi imali normalan prilaz svojim domovima.

Kako su istakli, ulica ima oko 200 metara, makadamska je, a zbog brojnih rupa, pogotovo kada je kiša, gotovo je nemoguće proći tom dionicom.

"Ovdje živi veliki broj djece, imamo i starih, bolesnih. Ne možemo iz kuća da izađemo da prošetamo. Podnosili smo zahtjev više puta da se ulica asfaltira, ali nisu nam izašli u susret", kazao je "Vijestima" Bojan Račić.

On je istakao da su posljednji zahtjev podnijeli prije dva mjeseca, a da je ulica u tako lošem stanju, da je teško proći i vozilima.

U potpisanom zahtjevu mještana, odnosno predstavnika 12 porodica, predsjednici Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Tanji Stajović, navodi se da su "jedini koji u Zeti nemaju asfaltiranu ulicu kroz naselje".

"Sve porodice stalno žive u naselju, djeca nam idu u školu po blatnjavom putu, kao i mi ostali kada treba do prodavnice ili autobuske stanice da stignemo. Kroz naše naselje prolazi ulica širine četiri do sedam, a dužini oko 200 metara koja bi se mogla asfaltirati bez problema imovinsko i druge prirode", naveli su mještani u dopisu.

Iz Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci “Vijestima” su saopštili da navedena ulica, nije u cjelosti javna površina, već se radi o parcelama koje se nalaze u vlasništvu fizičkih lica.

"Tačnije, riječ je o dvije parcele koje su u privatnom posjedu, i to: br.parcele 56/6, upisane u LN br.1264 i br.parcele 57/6, upisane u LN, broj 307; KO Mahala. S obzirom na to, da se u ovom slučaju ne radi o javnoj površini, osim jednog dijela istoimene ulice, nijesmo mogli definisati planove vezane za istu", dodali su iz GO.

Istakli su da se mještani svakako u narednom periodu, mogu obratiti Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci, kako bi našli najbolje rješenje za ovaj problem.

Bonus video: