Srzentić: Napad na Sadikovića je napad na svakoga u Crnoj Gori

"Kao ministarka koja je zadužena za medije, radiću sve da se sistemski borimo protiv ovih pojava koje urušavaju građanski koncept i tradicionalne vrijednosti Crne Gore", poručila je Srzentić

13599 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Srzentić, Foto: Gov.me
Srzentić, Foto: Gov.me

Napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju nije samo napad na njega, već napad na slobodnu riječ, demokratiju i na svakog građanina i građanku Crne Gore i to izaziva duboku zabrinutost, poručila je mnistarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

"Užasnuta sam i pogođena što je novinar Sead Sadiković napadnut na radnom zadatku, a jos više me rastužuje što se napad dogodio u gradu koji je prepoznat po multietničkom skladu i suživotu različitih kultura! Novinaru Seadu Sadikoviću želim brz oporavak. Kao ministarka koja je zadužena za medije, radiću sve da se sistemski borimo protiv ovih pojava koje urušavaju građanski koncept i tradicionalne vrijednosti Crne Gore, jer sloboda medija nije nešto što jednostavno imamo ona se uvijek mora braniti", navela je Srzentić na Tviteru.

Pozvala je sve medije u Crnoj Gori da mi se u okviru Kontinuranog dijaloga sa medijima pridruže u sistemskom rješavanju svih problema medijske zajednice, a posebno unaprjeđenja položaja novinara i novinarki u kontekstu veće sigurnosti i bezbjednosti u radu.

Bonus video: