DF osudio napad na Sadikovića, napad u Nikšiću "sticaj okolnosti", ali ne smije ostati neriješen

"Da se ovo desilo na našoj litiji, lideri DF-a bi bili odmah uhapšeni", kazao je Knežević povodom sinoćnjeg napada u Bijelom Polju

14721 pregleda 40 reakcija 26 komentar(a)
Mandić, Foto: Savo Prelević
Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2021. 14:14h

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osudili su napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju.

"To je još jedan od dokaza šta se dešava na našim ulicama i nespremnosti i policije i tužilaštva da se obračuna sa onima koji napadaju novinare, zbog stavova koje iznose mediji. Da ne budem pogrešno shvaćen, da se ovo desilo na našoj litiji,da je neko iz litija pretukao novinara ili nekog političkog protivnika, lideri DF-a bi automatski bili uhapšeni", kazao je Knežević.

Međutim, kako je dodao, ovo sve se pokušava predstaviti kao jedan patriotski folklor apela i poziva Dušku Markoviću i Milu Đukanoviću da uzmu stvar u svoje ruke.

"Ako mi ne uzmemo stvar u svoje ruke i krenemo u obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, vjerujte da će i ova Skupština i Vlada Crne Gore biti jedan fikus, potpuno nepotreban i građanima i njima samima", poručio je Knežević.

Mandić je poručio da moramo da reagujemo kao društvo i zajednica, a prvenstveno da reaguje policija i tužilastvo kako se to nikada više ne bi desilo, posebno ne predstavnicima medija koji imaju pravo da izvještavaju kako oni procjenjuju.

"Može nama da se sviđa ili ne sviđa neka uređivačka politika, ali su se ovdje generacije prije nas borile da imamo slobodu, a sloboda podrazumijeva i da ljudi iznose svoje mišljenje onako kako oni smatraju da trebaju da ih štampaju, objavljuju, nekad i vode progandu, ali to je sve sastavni dio jednog slobodnog društva kome smo težili", kazao je Mandić.

On je osudio i napad na novinarku "Vijesti" Jelenu Jovanović u Nikšiću u izbornoj noći tokom slavlja pripadnika pobjedničkih koalicija.

"Želim da iskažem žaljenje i osudim sve prethodne napade i povređivanje novinarke Vijesti u Nikšiću koji se desio sticajem okolnosti, ali u odnosu na sva dešavanja, treba da reagujemo na isti način", dodao je Mandić.

Bonus video: