"vlada da pokaže odlučnost"

Bulajić: Procesuirati napadače i inspiratore koji stvaraju armosferu linča

Potpredsjednik Skupštine kazao je da svaki napad na novinare predstavlja "rušenje demokratskih tekovina za koje se DF izborio 30. avgusta"

7593 pregleda 8 komentar(a)
Bulajić, Foto: Skupština Crne Gore
Bulajić, Foto: Skupština Crne Gore

Napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju samo je još jedan dokaz da je apsolutno neophodna izmjena tužilačkih zakona, kako bi se omogućilo da sposobni i nezavisni ljudi zauzmu mjesta u toj veoma važnoj instituciji kako se takvi napadi ne bi ponavljali, poručio je potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić

"Svaki napad na novinara, bez obzira na uređivačku politiku medija iz koga dolazi, predstavlja rušenje demokratskih tekovina za koje se Demokratski front izborio 30. avgusta. Vlada mora da pokaže odlučnost da neće tolerisati ovakve ispade i da će nadležni organi, bez odlaganja, procesuirati ne samo napadače, već prije svih, inspiratore koji poslednjim trzajima stvaraju atmosferu linča u društvu. Da se ovako nešto slučajno desilo na protestnim litijama u kojima smo mi učestvovali, uvjeren sam da bi Specijalno državno tužilaštvo već odavno saslušalo lidere DF-a", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas