Crnoj Gori odobrena dva projekta

Projekti počinju sa implementacijom 1. januara naredne godine, a predviđeno vrijeme završetka je 31. decembar 2019. godine
0 komentar(a)
Godišnjica Vlade, Sanja Damjanović, Foto: Savo Prelević
Godišnjica Vlade, Sanja Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2017. 15:11h

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), sa sjedištem u Beču, odobrila je Crnoj Gori dva nacionalna projekta u vrijednosti od oko 685 hiljada eura, saopštilo je Ministarstvo nauka.

Odobreni su projekti „Unapredenje CT dijagnostike za djecu u Crnoj Gori" (Kliničkog centra Crne Gore) i “Jačanje tehničkih i institutionalnih kapaciteta nacionalne referentne laboratorije za kontrolu hrane i hrane za životinje u Crnoj Gori” (Centra za ekotoksikološka ispitivanja Crne Gore).

Projekti počinju sa implementacijom 1. januara naredne godine, a predviđeno vrijeme završetka je 31. decembar 2019. godine.

"Odobreni projekti predstavljaju nastavak uspješne saradnje Crne Gore sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju, u smislu podrške za opremanje laboratorija, nabavke opreme za potrebe crnogorskih naučno-istraživačkih institucija i razvoja ljudskih resursa sistemom naučnih posjeta, seminara, stipendija, radionica i trening kurseva u inostranstvu", kaže se u saopštenju.

U okviru odobrenog Programa tehničke saradnje za navedeni period vremena, IAEA je odobrila i regionalne i interregionalne projekte koje će finansirati, uz mogućnost zemljama članicama da najkasnije do 15. decembra ove godine, iskažu interes za učešće u pojedinim projektima.

Bonus video: