Nejli Orahovac prva nagrada

Završen literarni konkurs povodom 83 godine od rođenja književnika Huseina Bašića

4494 pregleda 142 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na literarnom konkursu koji je organizovan u Plavu povodom 83 godine od rođenja književnika Huseina Bašića, pod nazivom “Čovjek živi dok ga po dobru pominju“, prvo mjesto pripalo je Nejli Orahovac, učenici četvrtog razreda Medrese “Mehmed Fatih” iz Tuzi.

Žiri, na čijem je čelu bila nastavnica maternjeg jezika Senada Đešević saopštio je da je drugo mjesto pripalo učenici četrvtog razreda Srednje mještovite škole “Bećo Bašić” iz Plava Ervini Omeragić, dok su treće mjesto podijelili učenica Mia Mrgunović iz podgoričke Srednje građevinsko geodetske škole “Inženjer Marko Radević“ i Elvisa Latić, iz Srednje mješovite škole iz Petnjice.

Rad učenika Ivana Mitrovića iz odjeljenja I5 iz JU SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava je specijalno pohvaljen.

Predsjednica žirija je istakla da je ukupan broj pristiglih radova 75, iz 15 opština i iz 20 škola iz Crne Gore - Podgorice, Danilovgrada, Tuzi, Pljevalja, Žabljaka, Herceg Novog, Kotora, Cetinja, Bara, Rožaja, Berana, Petnjice, Andrijevice, Gusinja i Plava.

Svečana dodjela diploma i nagrada biće upriličena 23. 4. 2021. na Međunarodni dan knjige i autorskih prava u prostorijama JU SMŠ “Bećo Bašić” u Plavu.

"Raspisivanjem literarnog konkursa, cilj nam je bio da obilježimo 83 godine od rođenja, a ujedno podsjetimo na veličinu i značaj jednog od najvećih umjetnika, književnika, hroničara, istraživača i sakupljača narodnog stvaralaštva Bošnjaka sa naših prostora, a i šire, Huseina Bašića“, kazala je Đeševićeva.

Bonus video: