"Sebični ste, dok mašete zastavama i slavite, neko se bori za kiseonik"

"Izađes iz smjene i prođes kroz Nikšić i vidiš gradom zastave Crne Gore, Srbije, BiH, Albanije i slično i nešto kao oni slave i ne nose maske pomisliš - ma šta će meni ovo u životu"

14064 pregleda 427 reakcija 50 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pomoćni radiolog u Kliničkom centru Crne Gore Milica Doderović-Brkuljan kazala je da su zdravstveni radnici već godinu dana "kolateralna šteta" građana koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera.

Ona je na Fejbuku napisala i da dok neki slave pobjede na ulicama, neko se bori za kiseonik.

"Braćo i sestre, Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci.. Kad ste u crvenoj kovid zoni i radite u skafanderu koji je kao vreća za smeće u bijeloj boji i ne možeš piti ni jesti jer ne možeš ići u toalet i na kraju dana si sav znojav, premoren jer ideš od vrha do dna KBC-a i pregledaš kovid pacijente, koji se bore za vazduh i svaki sekund svog zivota.. I onda izađes iz smjene i prođes kroz Nikšić i vidiš gradom zastave Crne Gore, Srbije, BiH, Albanije i slično i nešto kao oni slave i ne nose maske pomisliš - ma šta će meni ovo u životu. Dok vi slavite (vaše pobjede neko ima poraze) neko se za kiseonik bori", napisala je Doderivić-Brkuljan.

Ona je građanima koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera poručila da su "sebični, presebični.."

"A mi doktori i sestre smo kolateralna šteta već godinu dana. Hvala Vam što mislite na nas!", napisala je Doderović-Brkuljan.

Bonus video: