Za 11 sadnica bonsai drveta 4.119 eura

Pored toga, kako se navodi u dokumentaciji, od preduzeća "Ellena-N" nabaviće i 47 drvorednih sadnica lipe za 2.112 i tri lalina drveta za 80 eura

17499 pregleda 9 komentar(a)
Raskinut ugovor sa “Ekoplantom”, Foto: Luka Zeković
Raskinut ugovor sa “Ekoplantom”, Foto: Luka Zeković

Podgoričko preduzeće “Zelenilo” sklopilo je ugovor za nabavku 11 sadnica bonsai drveta vrijedan 4.119,50 eura sa dobavljačem “Ellena-N”.

Pored toga, kako se navodi u dokumentaciji, od pomenutog preduzeća nabaviće i 47 drvorednih sadnica lipe za 2.112 i tri lalina drveta za 80 eura. Nadležni iz preduzeća “Zelenilo” su se obavezali ugovorom da će sadnice platiti virmanski u roku od trideset dana od isporuke.

Direktorica tog preduzeća Daca Popović raskinula je ugovor sa podgoričkim preduzećem “Ekoplant” za isporuku 127 sadnica cupressus sempervirens “Pyramidalis”, odnosno mediteranskog čempresa.

Kako je pojašnjeno zapisnikom o prijemu sadnog materijala Komisija je konstatovala da sadni materijal ne odgovara traženim karakteristikama, pa je “Ekoplantu” upućen prigovor i zatražena zamjena, uz napomenu da ukoliko to ne urade, doći će do raskida ugovora.

Međutim, kako je navedeno, dobavljač u roku od dva dana nije “izvršio korekciju propusta, pa je naručilac raskinuo ugovor”.

Raspisani tender za nabavku sadnog materijala, kako se navodi u dokumentaciji, bio je procijenjene vrijednosti od 20 hiljada eura.

Međutim, pojedine partije za nabavku sadnica su poništene, jer kako je navedeno nije stigla nijedna ponuda.

Poništena je nabavka, između ostalog za žbunaste sadnice.

Bonus video: