Duković: Smjena Tomanovića revanšistička

Poslanik DPs-a je kazao da upravo primjer ministarke Borovinić Bojović pokazuje da toj partiji nikada nije bilo bitno političko opredjeljenje ljekara

9617 pregleda 58 reakcija 58 komentar(a)
Duković, Foto: DPS
Duković, Foto: DPS

Odluka ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, da smijeni doktora Dragoslava Tomanovića sa pozicije direktora Opšte bolnice u Baru, još jedan je u nizu njenih revanšističkih i skandaloznih poteza, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Halil Duković.

Smatra da je ministarka, smjenom Tomanovića u jeku epidemije, kada njen prvi saradnik, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, saopštava da država ne kontroliše širenje koronavirusa, pokazala svoje stvarne prioritete, a to su "isključivo revanšističke promjene na čelu zdravstvenih institucija kojima su obuhvaćeni samo oni ljekari koji ne dijele sa njom iste političke stavove".

"Vijesti" su jutros objavile da Tomanović od ponedjeljka neće obavljati funkciju direktora bolnice u Baru, pošto ga je Borovinić Bojović u petak razriješila funkcije.

Duković je kazao da upravo primjer ministarke Borovinić Bojović pokazuje da DPS-u nikada nije bilo bitno političko opredjeljenje ljekara, podsjetivši da je aktuelna ministarka zdravlja, dok je DPS bio na vlasti, bila načelnica Odjeljenja pulmologije u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u državi.

"Doktor Tomanović je izuzetan ljekar i vrlo omiljen među sugrađanima. Pokušaj ministarke zdravlja da na pres konferenciji putem sms komunikacije sa saradnicima uhvati 'muštuluk' da će Tomanović biti smijenjen, u najmanju ruku je mizeran. Njena neprofesionalnost praktično i ne čudi jer su brojni građani Crne Gore mjesecima nazad mogli da se uvjere da Jelena Borovinić Bojović ne umije da upravlja zdravstvenim sistemom u ovim okolnostima, ali da to ne želi da prizna. Posljedica takvog njenog odnosa su stravične cifre koje nas svrstavaju u red zemalja koje se najlošije bore sa koronavirusom", naveo je Duković.

Kazao je da će Borovinić Bojović, zbog "svog pogrešnog činjenja, osvetničkog stava i nesposobnosti", ostati upamćena kao "najgora ministarka zdravlja u istoriji Crne Gore", dok će doktor Tomanović i dalje ostati da liječi i pomaže svojim sugrađanima.

Bonus video: