Plužine dobijaju hitnu pomoć

Predlog je da lokalna uprava obezbijedi smještaj za jednog ljekara i učestvuje u nabavci automobila

4347 pregleda 37 reakcija 4 komentar(a)
Zdravstvena stanica Plužine, Foto: Opština
Zdravstvena stanica Plužine, Foto: Opština

U okviru postojeće Zdravstvene stanice, Plužine će najvjerovatnije dobiti i jedinicu hitne medicinske pomoći.

To je dogovoreno na sastanku predsjednika Opštine Plužine Mijuška Bajagića i predstavnika Ministarstva zdravlja, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Doma zdravlja Nikšić.

Predlog je da lokalna uprava obezbijedi smještaj za jednog ljekara i učestvuje u nabavci automobila za potrebe Hitne pomoći. Opština je i do sada značajno učestvovala u rješavanju problema zdravstvene zaštite na teritoriji Plužina i obezbjeđivala pomoć Zdravstvenoj stanici koja funkcioniše u okviru JU Dom zdravlja Nikšić.

“Renoviran je objekat Zdravstvene stanice, nabavljani su neophodni uređaji i medicinski materijal, obezbijeđen je smještaj za ljekara koji već radi, kao i za ljekare koji su u međuvremenu dolazili na ispomoć. Takođe je uz pomoć Opštine omogućen dolazak ljekara specijalista jednom sedmično, što je stanovništvu u velikoj mjeri olakšalo ostvarivanje zdravstvene zaštite”, naveli su iz Opštine.

Rad Zdravstvene stanice u Plužinama otežan je već duži vremenski period jer je u njoj zaposlen samo jedan ljekar, a zbog pandemije koronavirusa rad medicinskog osoblja je dodatno opterećen.

Otvaranjem Hitne pomoći ublažio bi se problem nedostatka kadra u Zdravstvenoj stanici.

Bonus video: