Raspisan konkurs za projekte NVO u okviru NATO dobrotvornog bazara

Riječ je o tradicionalnom dobrotvornom bazaru u sjedištu Alijanse, čiji je cilj prikupljanje sredstava za finansiranje humanitarnih projekata nevladinih organizacija

2425 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane obavijestilo je zainteresovane nevladine organizacije da je raspisan konkurs za projekte NVO u okviru NATO dobrotvornog bazara.

Riječ je o tradicionalnom dobrotvornom bazaru u sjedištu Alijanse, čiji je cilj prikupljanje sredstava za finansiranje humanitarnih projekata nevladinih organizacija.

Od prikupljenih sredstava, 35 odsto se dodjeljuju belgijskim dobrotvornim organizacijama, dok se preostalih 65 odsto dodjeljuje nevladinim organizacijama koje dolaze iz država članica i partnerskih država.

Mogućnost prijave imaju i nevladine organizacije iz Crne Gore, a maksimalan iznos koji može da se dodijeli za finansiranje projekta je 10.000 eura.

Detaljne informacije o procesu aplikacije i preduslovima koje nevladine organizacije moraju ispuniti dostupni su na sajtu www.natocharitybazaar.org. Rok za dostavljanje projekata je 1. maj 2021. godine.

Bonus video: