čestitka povodom najvećeg hrišćanskog praznika

Đukanović: Uskrs jača našu vjeru u suštinske životne vrijednosti

Katolička crkva je, kako je istakao predsjednik, kao neodvojivi dio našeg vjekovnog trajanja oduvijek davala poseban doprinos skladu multietničkog i multikonfesionalnog života

4181 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika

Predsjednik Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju kotorske biskupije monsinjoru Roku Đonlešaju, novoimenovanom biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje za napredak katoličke zajednice i ličnu i porodičnu sreću.

„Svevremena simbolika praznika Hristova uskrsnuća kroz žrtvu podnijetu zarad dobra čovječanstva oplemenjuje naš društveni život, snaži našu vjeru u suštinske životne vrijednosti mira i tolerancije, pravde i zajedništva, uzajamnog povjerenja i razumijevanju među ljudima i narodima, jačajući nas u oprjedjeljenju da i u ovom vremenu punom izazova nastavimo da gradimo snažnu i prosperitetnu državu duboko integrisanu u civilizacijske vrijednosti savremene Evrope i svijeta", naveo je Đukanović.

Katolička crkva je, ističe, kao neodvojivi dio našeg vjekovnog trajanja oduvijek davala poseban doprinos skladu multietničkog i multikonfesionalnog života.

"To čini i danas kroz brigu o dobru čovjeka i dobru Crne Gore kao istinski građanske države. Uvjeren sam da ćemo zajedno nastaviti da i nadalje istrajno svojim pregnućima doprinosimo opštem napretku društva slobode, moralnih i etičkih vrijednosti, sveukupne harmonije i jednakih šansi kome težimo tokom svoje cjelokupne istorije. U svijetlu ovih misli Vama, sveštenstvu, redovničkim zajednicama i katoličkim vjernicima u Crnoj Gori još jednom srdačno želim sretan Uskrs", zaključio je Đukanović.

Preporučujemo za Vas