Hot: Ima Čađenović dosta da objasni

Profesionalni ugled menadžmenta potvrđuju i činjenice, da je predsjednica OD poznata po aferama “Klap” i “Vardar” i da je zbog toga suspendovana iz Poreske uprave, da je po mojim prijavama dokazano da su dva člana OD prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, za ostala tri, izvršnog direktora i pomoćnike se čeka ASK da donese odluke, iako sam zahtjeve predao još prije pet mjeseci, a posebno će biti zanimljiva odluka za Čađenovića

6041 pregleda 11 komentar(a)
Hot: Neopravdano povećanje usluga (ilustracija), Foto: Luka Zeković
Hot: Neopravdano povećanje usluga (ilustracija), Foto: Luka Zeković

Na tekst objavljen 11. marta, pod naslovom „Čistoća: Hot odbio da potpiše ugovor“, reagovao je Denis Hot.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

„Neka menadžment Čistoće, a i Glavni grad, objasne zašto nisu reagovali na tekst objavljen u ND Vijesti od 30.01, pod naslovom ‘Plaćaju li građani Podgorice nedomaćinsko upravljanje ‘Čistoćom’?’, a tiče se svih građana Podgorice?

Maliciozan je gospodin Čađenović, a kao dokaz je i više nego dovoljna situacija, kada mi je u aprilu 2019. zabranio da izlazim sa posla u toku radnog vremena, dok mi je dijete bilo u bolnici. Ovo je uradio, iako je znao da mi je par mjeseci prije toga jedno dijete preminulo, međutim ni to ga nije spriječilo da ovako postupi. Ovo sam naveo, jer postoji sumnja da ima zaposlenih koji mjesecima ne dolaze na posao od kako je on došao na čelo ‘Čistoće’. Radi se o licu koje je dokazani mober i za to je iz džepa građana plaćeno oko 10.000 eura, a ima još jednu prvostepenu presudu za mobing, SDT ga izviđa po prijavama iz 2016. dok je bio na čelu Službe zaštite i spašavanja, postoji sumnja da je izdao falš uvjerenje, umjesto da sprovede preporuke iz mišljenja ombudsmana – on ombudsmanu daje mišljenje, prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije, ima još tri prijave koje sam predao, od kojih je jedna za zloupotrebu kartica za točenje goriva, a isti je zbog toga što je službeno gorivo točio u privatno vozilo i još zbog nekih nezakonitih postupanja suspendovan iz Službe zaštite i spašavanja još davne 2011.

Profesionalni ugled menadžmenta potvrđuju i činjenice, da je predsjednica OD poznata po aferama “Klap” i “Vardar” i da je zbog toga suspendovana iz Poreske uprave, da je po mojim prijavama dokazano da su dva člana OD prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, za ostala tri, izvršnog direktora i pomoćnike se čeka ASK da donese odluke, iako sam zahtjeve predao još prije pet mjeseci, a posebno će biti zanimljiva odluka za Čađenovića. Dalje, na nekoliko zahtjeva za SPI nisam dobio nikakav odgovor, iako je AZLP usvojila svaku žalbu, određene inspekcije ih uporno štite, izvještaji za 2019. su ‘zanimljivi’, a sa velikim nestrpljenjem očekujem izvještaje za prethodnu godinu. Neka upoznaju građane kojim članovima OD su zaposlena djeca u ‘Čistoći’, koliko je najbližih srodnika rukovodilaca i ostalih zaposlenih, koji slijepo izvršavaju naređenja Čađenovića, zaposleno od kako je on došao na čelo ‘Čistoće’, kao i kakav je ‘kvalitet’ diploma zaposlenih.

Zanimljivo je i kako aktuelni menadžment upravlja ‘Čistoćom’, na koji način naplaćuju potraživanja od građana, kako su vršena zapošljavanja i zašto proslavljaju neopravdano povećanje cijene usluga za 50 odsto tako što na račun građana piju oranginu – narandža sa pulpom u staklenim flašicama od 250 ml. Pokazao sam i više nego očiglednu volju da se vratim na posao, a oni neka objasne koji su stvarni razlozi sprečavanja. Sve informacije koje imaju veze sa mnom su provjerene i potkrijepljene materijalnim dokazima prije nego su objavljene“, zaključuje Hot u reagovanju.

„Vijesti“ ovim završavaju polemiku između Hota i podgoričke „Čistoće“.

Bonus video: