"uvažavamo prava svakog pojedinca i težimo otvorenom i tolerantnom društvu"

MPNKS: Đurović poražavajućim ispadom uvrijedila dio građana, neće biti tolerisano

"Stav Ministarstva o krajnje neprimjerenim istupima ovog tipa za 21. vijek i jedno civilizovano društvo, od ranije je jasan i poznat javnosti, međutim, smatramo da je još jednom neophodno poslati poruku da zaprepašćujući diskurs nejednakosti, diskriminacije, ksenofobije, i svih ostalih vidova netrpeljivosti, ne smije i neće biti tolerisan"

18734 pregleda 83 reakcija 81 komentar(a)
Bratić, Foto: Gov.me/Saša Matić
Bratić, Foto: Gov.me/Saša Matić

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, osudilo je "poražavajuće ispade" direktorice podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić", Zoje Đurović.

Saopštili su da su građani i građanke Crne Gore ovih dana bili svjedoci "kontaminacije javnog prostora šovinizmom, netolerancijom i eklatantnim primjerima govora mržnje"

Oni su kazali da uvažavaju prava svakog pojedinca i teže otvorenom i tolerantnom društvu, ali da je Đurović na sramotan i neprikladan način uvrijedila jedan dio stanovnika naše zemlje.

"Stav Ministarstva o krajnje neprimjerenim istupima ovog tipa za 21. vijek i jedno civilizovano društvo, od ranije je jasan i poznat javnosti, međutim, smatramo da je još jednom neophodno poslati poruku da zaprepašćujući diskurs nejednakosti, diskriminacije, ksenofobije, i svih ostalih vidova netrpeljivosti, ne smije i neće biti tolerisan", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Istakli su da samo društvo u kome je svako dobrodošao, bez obzira na međusobne razlike, treba da bude vrijednost kojoj težimo.

Preporučujemo za Vas