DPS: Krivokapić da obustavi okupljanja kleronacionalista u Nikšiću

Iz nikšićkog odbora DPS-a su pozvali Krivokapića "da prestane da istrajava u slanju slike o nejednakosti građana"

9957 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Foto: DPS Nikšić
Foto: DPS Nikšić

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je premijera Zdrvka Krivokapića i vladajuće strukture da u što kraćem roku obustave organizaciju okupljanja kleronacionalista u Nikšiću, sa kojih su, kako su kazali, upućene prijetnje i uvrede dijelu stanovnika tog grada.

Iz nikšićkog odbora DPS-a su pozvali Krivokapića "da prestane da istrajava u slanju slike o nejednakosti građana".

"Jer, dok na jednoj strani demonstrante dočekuju marice i policijske barikade, na drugoj gotovo da nema ni policajaca zaduženih za održavanje reda i mira. A sve, naravno, po receptu "zovite mi Sergeja"“, navodi se u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a su Krivokapića i aktuelnu vlast podsjetili da im međunarodni partneri Crne Gore skoro na dnevnoj osnovi poručuju da ih pomno posmatraju.

Oni su ih upozorili da odustanu od dalje destabilizacije društva zarad daljeg napretka Crne Gore na evropskom putu.

"Njihovi kleronacionalistički saborci nas ne zanimaju. Ali njihove poruke, koje dolaze nakon otvorenih prijetnji Krivokapića građanima Crne Gore, ne samo da nas zabrinjavaju, već i jasno govore na šta je sve spremna aktuelna vlast", poručili su iz DPS-a Nikšić.

Iz te partije su pozvali Krivokapića da se hitno okrene onome što mu je međunarodna zajednica otvoreno poručila i da prestane da svakim svojim potezom izaziva nove tenzije u društvu.

Bonus video: