"Vakcinacijom ćemo ubrzati vraćanje sporta, turizma i aktivnosti za mlade"

"Apsolutno razumijemo potrebu za sportskim aktivnostima, kao i želju svih da se što prije u Crnoj Gori vratimo redovnim aktivnostima, ali naglašavamo da je vakcinacija prioritet koji će nas dovesti do tog "normalnog života""

2690 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Osnovna škola "Risto Manojlović" u Kolašinu izabrana je kao objekat, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao vakcinacioni pukt za Kolašin zbog tehničkih resursa kojima raspolaže, što je veoma važna karakteristika u projektu masovne vakcinacije.

To se navodi u reagovanju Tima za uspostavljanje infrastrukture za vakcinaciju povodom incijative ministarki zdravlja Jeleni Borovinić-Bojović da fiskulturna sala OŠ "Risto Manojlović" ne bude punkt za masovnu vakcinaciju.

"Nakon pročitane inicijative da fiskulturna sala OŠ "Risto Manojović" u Kolašinu ne bude punkt za masovnu vakcinaciju, osjećamo potrebu da podsjetimo potpisnike inicijative da je zdravlje građana na prvom mjestu, da je pandemija još uvijek u jeku i da je najbolji način da joj se suprostavimo vakcinacija. Baš kako i navode u svom obraćanju "u ime sportskih kolektiva, sportista, djece i roditelja iz Kolašina" pozivamo potpisnike da zaustave besmislenu kampanju i na taj način opstrukciju rada zdravstvenog sistema", navodi se u reagovanju.

Iskoristili su priliku da pozovu građane da se vakcinišu "kako bismo imali "normalan život""

"Kako bismo imali "normalan život" pozivamo građane na strpljenje. Apsolutno razumijemo potrebu za sportskim aktivnostima, kao i želju svih da se što prije u Crnoj Gori vratimo redovnim aktivnostima, ali naglašavamo da je vakcinacija prioritet koji će nas dovesti do tog "normalnog života" kako navode".

Iz Tima za uspostavljanje infrastrukture za vakcinaciju su pozvali "da se zaustave besmislene opstrukcije".

"I da zajednički prihvatimo zadatak - očuvanje zdravlja svih građana Crne Gore", navodi se u reagovanju Tima za uspostavljanje infrastrukture za vakcinaciju.

Bonus video: