Milošević: Teorijska znanja značajna za unapređenje bezbjednosnih institucija

Milošević se sastao sa dekanom FPN-a, Draganom Simićem, sa kojim je razgovarao o temama koje se tiču ekstremizma, radikalizma i srodnim pojavama

3253 pregleda 2 komentar(a)
Simić i Milošević, Foto: MUP
Simić i Milošević, Foto: MUP

Teorijska znanja su izuzetno značajna za unapređenje bezbjednosnih institucija i stvaranje adekvatnog okvira za rješavanje izazova, kazao je državni sekretar za kontrolu rada policije i nacionalni koordinator za borbu protiv nasilnog ekstremizma Rade Milošević.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u okviru dvodnevne posjete Srbiji, posjetio Fakultet političkih nauka (FPN) u Beogradu.

Milošević se sastao sa dekanom FPN-a, Draganom Simićem, sa kojim je razgovarao o temama koje se tiču ekstremizma, radikalizma i srodnim pojavama.

„Sagovornici su se saglasili da savremeno doba, puno izazova koji su globalnog karakatera, zahtijevaju nove modele promišljanja, te da u tom pravcu postoji prostor za uspostavljanje saradnje“, navodi se u saopštenju.

Milošević je istakao da su teorijska znanja od izuzetnog značaja za unapređenje bezbjednosnih institucija i stvaranje adekvatnog okvira za rješavanje izazova.

On je kazao da je MUP Crne Gore otvoren za zajedničke inicijative i projekte.

Bonus video: