Građani i ekološki aktivisti traže prekid radova na Ljuboviću: Zasadili boriće i trakom ogradili dio brda

"Pozivamo nadležne iz Ministarstva da se konačno uključe u ovo. Nemojte od nas građana tražiti da radimo vaš posao. Očekujemo vašu podršku jer ste za to plaćeni", rekla je učesnica protesta Milica Kankaraš

13617 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
Danas na Ljuboviću, Foto: Luka Zeković
Danas na Ljuboviću, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.04.2021. 20:22h

Grupa građana i ekoloških aktivista i danas je protestovala tražeći da se prekinu radovi na brdu Ljubović iza nekadašnjeg hotela "Siti".

Oni su prije dva dana zaustavili bagere koji su rušili brdo kako bi se na tom dijelu napravio parking za zgradu kompanije "Normal kompani", koja je napravljena na mjestu nekadašnjeg hotela.

Danas su zasadili četiri borića i ogradili trakom dio brda koji je srušen i zatražili od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da zaustavi devastaciju Ljubovića i da se uključi u rješavanje problema.

"Pozivamo nadležne iz Ministarstva da se konačno uključe u ovo. Nemojte od nas građana tražiti da radimo vaš posao. Očekujemo vašu podršku jer ste za to plaćeni", rekla je učesnica protesta Milica Kankaraš.

Ona je rekla da, ako smo ekološka država, treba da kažemo stop devastaciji.

"Ovo je zaštićeno područje i ne smije ovako da se devastira. Nemojte nas i vi, kao i prethodna vlast, dovoditi do toga da branimo ono što je naše ustavno pravo", poručila je Kankaraš.

Bonus video: