obavljen inspekcijski pregled

Ministarstvo o radovima na Ljuboviću: Prijava nezakonita, moguća obustava gradnje

Inspektor tokom provjere dostavljene dokumentacije utvrdio da nije dostavljen elaborat parcelacije prema DUP-u, kao i da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi u pogledu katastarskih parcela

52696 pregleda 424 reakcija 53 komentar(a)
Foto: Borko Ždero
Foto: Borko Ždero

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma oglasilo se povodom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice u podnožju brda Ljubović u Podgorici, kazavši da prijava građenja od 25. marta ove godine, podnijeta od strane investitora, nije u skladu sa zakonom.

Istakli su da taj resor ima ovlaščenje da obustavi gradnju ukoliko investitor u roku od tri dana, od dana prijema zapisnika inspekcije, ne dostavi izjašnjenje na utvrđeno činjenično stanje.

Urbanističko-građevinski inspektor ministarstva danas je obavio inspekcijski pregled radova i tokom provjere dostavljene dokumentacije je utvrđeno da nije dostavljen elaborat parcelacije prema DUP-u, kao i da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi u pogledu katastarskih parcela.

"Na osnovu gore navedenog, utvrđeno je da prijava građenja br. 071/4-1419 od 25.03.2021. godine, podnijeta od strane investitora za prijavu izgradnje 'Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice' d.o.o, nije u skladu sa članom 91, Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata. U odnosu na utvrđeno činjenično stanje, investitor se može izjasniti shodno članu 111 Zakona o upravnom postupku i izjašnjenje dostaviti u roku od tri dana od dana prijema zapisnika. U suprotnom, Ministarstvo ima ovlašćenje da obustavi gradnju", zaključili su iz ministarstva.

Preporučujemo za Vas