Novi protest u Pljevljima: "DPS batinaš ne može biti načelnik"

Građani koji protestuju protiv imenovanja Đurđevića za načelnika juče su opručili da će protestovati sve dok on ne bude smijenjen

22152 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Grupa građana okupila se ponovo večeras ispred Centra bezbjednosti Pljevlja, protestujući protiv imenovanja Harisa Đurđevića za načelnika CB-a.

Đurđevića optužuju za maltretiranje učesnika prošlogodišnjih litija i smatraju da nije dostojan da obavlja funkciju načelnika.

Okupljeni su razvili transparente na kojim piše "DPS batinaš ne može biti načelnik CB" i "Đurđeviću, pucaj".

Jedan od okupljenih je poručio da policajce ne dijele na Srbe, Crnogorce i Muslimane, "nego samo na poštene i nepoštene".

protest CB Pljevlja
foto: Goran Malidžan

I večeras je bio blokiran saobraćaj ispred Centra bezbjednosti, a skupom su prekršene aktuelne protivepidemijske mjere.

Građani koji protestuju protiv imenovanja Đurđevića za načelnika juče su poručili da će protestovati sve dok on ne bude smijenjen.

Bjeljopoljsko Više državno tužilaštvo provjerava da li je bilo ko, tokom jučerašnjeg protesta ispred CB Pljevlja, počinio krivično djelo koje se može dovesti u vezu sa raspirivanjem nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Đurđević je imenovan juče za načelnika od strane kolegijuma Uprave policije. Do sada je obavljao poslove rukovodioca Jedinice za suzbijanje opšteg i privrednog kriminaliteta u CB Pljevlja.

Bonus video: