Moguće i plaćeno odsustvo za roditelje

U posljednjih pet godina nije bilo većih ulaganja u zgradu OŠ “Vladimir Nazor”, osim manjihih tekućih investicija

11552 pregleda 3 komentar(a)
Osnovna škola "Vladimir Nazor", Foto: Boris Pejović
Osnovna škola "Vladimir Nazor", Foto: Boris Pejović

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je u komunikaciji sa resorom zdravlja i finansija i socijalnog staranja, kako bi se pronašlo najbolje moguće rješenje za učenike i roditelje iz podgoričke OŠ „Vladimir Nazor“, što bi moglo rezultirati i dogovorom o plaćenom odsustvu.

To je „Vijestima“ potvrđeno iz prosvjetnog resora.

Iako su od juče otvorena vrata vrtića i škola u glavnom gradu, učenici podgoričke OŠ „Vladimir Nazor“ škole nastaviće po onlajn režimu, jer je ustanova tokom februara prijavila oštećenja na konstruktivnim elementima jednog od paviljona.

Roditelji su obaviješteni da se pored ovog ispituje i bezbjednost drugih školskih paviljona, zbog čega će se nastavlja onlajn režim nastave.

„Iako su od ove sedmice škole u Podgorici otvorene, za učenike OŠ ‘Vladimir Nazor’ nastava se realizuje onlajn. Razlog ovakve odluke je privremeno zatvaranje škole zbog oštećenja na konstruktivnim elementima paviljona III, koji je zatvoren još u februaru ove godine, kao i zbog ispitivanja koje vrše stručnjaci Građevinskog fakulteta kako bi se ostvario kompletan uvid u stanje svih objekata škole“, odgovorili su „Vijestima“ iz Ministarstva.

Upitani da li je u planu da se roditeljima učenika mlađih od 11 godina omogući plaćeno odsustvo, što je bila jedna od mjera tokom onlajn režima nastave zbog epidemije koronavirusa, iz tog resora je saopšteno da su „u komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, kako bi se pronašlo najbolje moguće rješenje“.

„Uprava OŠ ‘Vladimir Nazor’ je u februaru obavijestila Ministarstvo da je došlo do oštećenja na paviljonu III, na šta je Ministarstvo odmah reagovalo angažovanjem stručnjaka koji su uradili procjenu stanja ovog paviljona, nakon čega je zatvoren za upotrebu. U proteklim godinama, uprava škole se nije obraćala Ministarstvu ovim povodom. U posljednjih pet godina nije bilo većih ulaganja u ovaj objekat, osim tekućih manjih investicija“, odgovoreno je na pitanja „Vijesti“.

Upitani kad će đaci ponovo sjesti u klupe, ali i koliko može koštati rekonstrukcija objekta te ustanove, iz Ministarstva nijesu imali precizan odgovor.

„Do završetka ispitivanja i formiranja mišljenja Građevinskog fakulteta, Ministarstvo ne može dati konačan stav o potrebnim sredstvima i vremenu za rješenje ovog infrastrukturnog problema“, zaključuje se u odgovorima prosvjetnog resora.

Bonus video: