Knjaza Danila sele iz Tološa u centar

Mjesna zajednica "Kruševac" predložila promjenu naziva Cetinjskog puta

3988 pregleda 2 komentar(a)
Ulica knjaza Danila u Tološima u katastrofalnom stanju, Foto: Borko Ždero
Ulica knjaza Danila u Tološima u katastrofalnom stanju, Foto: Borko Ždero

Na sjednici Skupštine Glavnog grada zakazanoj za 4. maj na dnevnom redu će biti i predlog da Cetinjski put promijeni naziv u Bulevar knjaza Danila.

Prethodno je Savjet za imenovanje ulica, trgova i naselja Glavnog grada Podgorice usvojio tu odluku i proslijedio je odbornicima na razmatranje.

Cetinjski put počinje od kružnog toka kod Kapital plaze i završava do kružne raskrsnice na Nikšićkom putu, a saobraćajnica je duga 1.200 metara.

Predlog da se izmijeni naziv podnijela je Mjesna zajednica “Kruševac”.

Knjaz Danilo ima ulicu sada u Tološima, koja je, kako su “Vijesti” pisale, u katastrofalnom stanju.

Ta ulica, u kojoj većina stanovnika ima zasade loza, voćki, bašte, gdje se nalazi i vinograd Biotehničkog instituta, sada je saobraćajni čep, a mještani strahuju za bezbjednost i ne mogu na miru da se posvete poljoprivrednim i drugim radovima na imanjima.

Na pojedinim mjestima ulica je toliko oštećena da bi više pristajala devetnaestom vijeku, upravo dobu tokom kojeg je i živio knjaz Danilo.

Ulica knjaza Danila u Tološima
Ulica knjaza Danila u Tološimafoto: Borko Ždero

Mještani su zbog toga apelovali da se zabrani saobraćaj teretnim vozilima tom dionicom, kako bi se prije svega osiguralo bezbjedno kretanje i normalan život.

Kako su pojasnili, tu saobraćajnicu, dugu 1.000 metara, koja spaja glavni put prema Marezi sa Nikšićkom magistralom, od kada se rekonstruiše dionica prema Danilovgradu, koriste vozači kamiona, šlepera, iako je to zabranjeno i postavljen je saobraćajni znak koji na to upozorava.

Na sjednici četvrtog maja na dnevnom redu biće i da se sadašnja Ulica knjaza Danila u Tološima preimenuje u Ulicu kapetana Đura Draškovića.

Taj predlog su podnijele mjesne zajednice “Tološi I” I “Tološi II”.

Bonus video: