Srzentić: Šofranac pokazao profesionalnost, napadi na novinare ne smiju da budu ponašanje koje se toleriše

Srzentić je poručila da će svoj mandat posvetiti tome da svi novinari i novinarke u Crnoj Gori imaju jednak tretman, da se osjećaju slobodno i bezbjedno da obavljaju svoj posao

23108 pregleda 1765 reakcija 77 komentar(a)
Srzentić, Foto: Vlada Crne Gore
Srzentić, Foto: Vlada Crne Gore

Uvrede i verbalni napadi na novinara ne smiju da budu ponašanje koje se toleriše i još jednom nas opominju da kao država moramo preduzeti dodatne mjere da zaštitimo integritet svakog pojedinca kazala je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Ona je osudila napad na novinara RTCG Nebojšu Šofranca.

"Novinar Nebojša Šofranac je sinoć pokazao profesionalnost i lojalnost profesiji u kojoj je decenijama izvještavao sa najvažnijih sportskih i drugih događaja. Zahvaljujem mu na iskazanoj smirenosti koja nije podstakla još veće tenzije i podjele u društvu", napisala je Srzentić.

Poručila je da će svoj mandat posvetiti tome da svi novinari i novinarke u Crnoj Gori imaju jednak tretman, da se osjećaju slobodno i bezbjedno da obavljaju svoj posao.

"Ali i podizanju svijesti građana i građanki da je napad na novinare i novinarke napad na slobodu govora i demokratiju. Kroz Kontinuirani dijalog nastavljam razgovore sa predstavnicima medija u cilju unapređenja ambijenta za rad i djelovanje medija, medijskog tržišta, te unapređenja položaja i uslova za rad novinara i novinarki", zaključila je Srzentić.

Bonus video: