Taksisti iz Budve traže da ih oslobode takse za stajališta

Pozvali lokalnu vlast da pomogne, kako ne bi "doživjeli dužničko ropstvo" i morali da gase kompanije

2084 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Članovi Unije taksi prevoznika iz Budve zatražili su od gradonačelnika toga grada Marka Carevića da ih oslobodi obaveza plaćanja komunalne takse za parking stajališta za 2020. i 2021. godinu.

Oni su zvaničan dopis, preko Unije poslodavaca, predali jutros Opštini Budva. “Kako na naše prvo obraćanje Vama od 14.12.2020.godine, preko Unije poslodavaca čiji smo članovi, nismo dobili odgovor, obraćamo Vam se po drugi put sa razlogom da nam pomognete u opstanku naših firmi koje smo mukotrpno stvarali godinama u opštini Budva”, navodi se u dopisu.

Pojasnili su da su, usljed nastanka pandemije koronavirusa, njihove firme obustavile djelatnost 19. marta do 5. maja prošle godine.

“Popuštanjem mjera za suzbijanje koronavirusa nastavili smo sa radom očekujući turističku sezonu. Turistička sezona od koje najviše, svake godine, zavisi naša djelatnost nije se desila i mi u taksi prevozu, posebno južna regija, doživjeli smo pad poslovanja 80 odsto. Takođe sve taksi kompanije prilagodile su svoje poslovanje prema novoj opštinskoj odluci o taksi prevozu kupovinom novih vozila koja ispunjavaju euro 5 standard”, dodaje se u dopisu.

Većina vozila, istakli su, kupljena je preko kreditnih linija koje nisu u mogućnosti redovno servisirati

“Pa Vas molimo, da ne bismo doživjeli dužničko ropstvo i morali da gasimo svoje kompanije i otpuštamo radnike, da sagledate posebno u djelu naših obaveza plaćanje komunalne takse za parking stajališta i da nas oslobodite plaćanja za 2020. i 2021., jer u prvom kvartalu ove godine, zbog zatvaranja Budve, nismo mogli da obavljamo svoju djelatnost. U nadi da ćete nam pomoći i izaći u susret, unaprijed zahvalni”, piše u dopisu, koji su podnijeli predstavnici Sany Taxi, Hello Taxi, Ok Taxi, Palma Taxi, Happy Taxi, Butua Taxi, Extra Taxi i Eco Taxi.

Bonus video: