Nikšić: U Grahovu organizovan Vaskršnji bazar, a novac usmjeren za gradnju dječjeg igrališta

Kako je kazala Jelena Sibinčić, priprema za bazar trajala je mjesec, jedni druge su pozivali telefonom, a sve u cilju kako bi djeca Grahova, koja, kako je rekla, osim škole nemaju ni jedno drugo mjesto gdje bi mogli da se druže, dobila igralište

3830 pregleda 45 reakcija 4 komentar(a)
Organizovan zabavni program za najmlađe, Foto: Privatna arhiva
Organizovan zabavni program za najmlađe, Foto: Privatna arhiva

Kako bi mališani Grahova dobili dječije igralište, mještani su organizovali Vaskršnji bazar, prvi takve vrste koji je upriličen u kraju koji je do 1960.godine bio opština. Organizovan je zabavni program za najmlađe koji je vodio poznati dječji zabavljač Šanta Panta, kao i nagradna igra, a prikupljeno je oko 500 eura.

Kako je kazala Jelena Sibinčić, priprema za bazar trajala je mjesec, jedni druge su pozivali telefonom, a sve u cilju kako bi djeca Grahova, koja, kako je rekla, osim škole nemaju ni jedno drugo mjesto gdje bi mogli da se druže, dobila igralište.

Dragana Marković je istakla da su više nego zadovoljni uspjehom bazara, kao i da su zahvalni svima koji su im pomogli da isti bude realizovan na zadovoljstvo svih, a posebno najmlađih.

„Mi kao organizatori smo imali tri standa, gdje smo izlagali domaće kolače, pite, proje, kiflice, slane rolate, malo uskršnjih dekoracija i sva zarada sa njih je išla za izgradnju igrališta. I ostali učesnici bazara su ponešto donirali ponesto i.zahvaljujući divnim ljudima uspjeli smo da skupimo oko 500 eura”, kazala je Marković.

Objasnila je da su dobili plac, u pitanju je državno zemljište koje je pripadalo staroj školi, i da su prije nekoliko dana organizovali njegovo čišćenje.

“Sada nam predstoji postavljanje ograde oko placa, koja je takođe donirana od strane nekoliko mještana. Sve je krenulo od prve donacije koju smo dobili od Grahovljanina Đoka Kovačevića, koji godinama živi u Kanadi i koji je uplatio sredstva za dio inventara”, kazala je Marković.

Pomoć su, prema njenim riječima, najavili i drugi donatori i svi se nadaju da će djeca Grahova, a od predškolsog uzrasta do 14.godina ima ih 45, uskoro dobiti prostor za igru i druženje.

“Nadamo se da će u Grahovu biti još ovakvih akcija, ali iskreno očekujemo malo veću podršku od Opštine i od ljudi iz okolnih mjesta, jer smatram da mještani ovog kraja to zaslužuju. Pogotovo djeca, koja sada trenutno nemaju nikakvu zanimaciju osim skole. Ideja i volje imamo, a malo vjetra u leđa bi nam t dobrodoslo da ovo mjesto zasija u punom svijetlu”, poručila je Marković.

Bonus video: