odluka ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta:

Obrazovno - vaspitne ustanove radiće sljedeće nedjelje u svim opštinama osim u Andrijevici

Osnovne i srednje škole nastaviće sa onlajn nastavom, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi

8990 pregleda 25 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen
Ilustracija, Foto: Printscreen

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Podgorica, Mojkovac, Kolašin, Nikšić, Berane, Šavnik i Pljevlja redovno će raditi od 4. do 7. maja.

To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. 

Kako se navodi u saopštenju, u Andrijevici predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi.

"U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama biće omogućena realizacija praktične nastave, uz poštovanje epidemioloških mjera. Ovakva odluka je donijeta uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, kao i da će se polaganje preostalih predmeta na stučnom i maturskom ispitu obaviti od 8. maja do 9. juna 2021. godine", piše u saopštenju Ministarstva.

Navode da se provjere znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka mogu realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

"O daljim koracima u organizaciji nastave, koji se preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas