Abazović: Pravda na kraju uvijek pobijedi, okrenimo se jedni drugima

"Neka simbolika Vaskrsa podsjeti na neprolazne vrijednosti i nadmaši sve probleme i antagonizme sa kojima se kao pojedinci i društvo susrijećemo"

15145 pregleda 180 reakcija 41 komentar(a)
Abazović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je pravoslavnim vjernicima, sveštenstvu i monaštvu Vaskrs uz želju da blagdane proslave u zdravlju, miru i sreći, okruženi sebi dragim ljudima.

Naveo je da je najveći hrišćanski praznik idealna prilika da se okrenemo iskonskim vrijednostima i da u našim životima preovladaju istinske ljudske vrline.

"Neka simbolika Vaskrsa podsjeti na neprolazne vrijednosti i nadmaši sve probleme i antagonizme sa kojima se kao pojedinci i društvo susrijećemo. Okrenimo se jedni drugima i budimo oslonac u savladavanju prepreka. Neka ljubav, jedinstvo i dobrota preovladaju u odnosu na mržnju, razlike i netoleranciju", navodi Abazović u čestitki.

Dodaje da je "vrijeme da sve netrpeljivosti ostavimo po strani i zajedničkim snagama krenemo da gradimo evropsku i prosperitetnu Crnu Goru zasnovanu na multietničkom i multikonfesionalnom skladu".

"Vaskrs vraća vjeru da prave vrijednosti i napominje da pravda na kraju uvijek pobijedi. Imajući to u mislima, želim Vam da u zdravlju i sreći proslavite ovaj praznik", zaključuje se u vaskršnjoj čestitki Abazovića.

Bonus video: