Vuković najavio povećanje plata službenicima sa najmanjim primanjima

"Donio sam odluku da se kroz korekciju dodatka na zarade, tim ljudima povećaju plate za 10 odsto"

13254 pregleda 73 reakcija 75 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je povećanje plata službenicima koji imaju najmanja primanja.

On je građanima čestitao Međunarodni praznik rada- 1. maj.

"Već duže od godinu dana živimo sa koronavirusom, pošasti koja ima izuzetno negativne posljedice, ne samo po javno zdravlje, nego u sve većoj mjeri i na ekonomsku situaciju u našem gradu, u Crnoj Gori, u cijelom svijetu. Takav je slučaj i sa sistemom Glavnog grada u kom radi veliki broj ljudi. Iako nam je svima teško, treba reći i biti pošten, da je ljudima sa nižim, pogotovo onim sa najnižim primanjima u sistemu Glavnog grada, najteže. Zato sam, koristeći institucionalni kapacitet gradonačelnika Glavnog grada, a poštujući izuzetno vrijedan doprinos kolega koje imaju osnovno i srednje obrazovanje, svim našim uspjesima, donio odluku da se kroz korekciju dodatka na zarade, tim ljudima povećaju plate za 10 odsto", rekao je Vuković.

Dodao je da je riječ o 239 službenika Glavnog grada, te da je za ovakvu odluku potrebna i saglasnost Ministarstva finansija.

"Svakako da ova odluka traži saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja i u tom cilju sam ministru finansija uputio dopis i očekujem da Vlada podrži ovakvu našu odluku, budući da je Glavni grad stabilan sistem i da smo zahvaljujući dobrom poslovanju u prethodnom periodu, uprkos svim izazovima, uspjeli da stvorimo neophodne pretpostavke, da se, u situaciji kada nažalost na hiljade ljudi svakog mjeseca i u Crnoj Gori gube posao, mi našim kolegama uvećamo plate. Činimo to na Međunarodni praznik rada, činimo to u nadi da će se u bliskoj budućnosti stvari u ekonomskom smislu popraviti, da će se ovi negativni trendovi zaustaviti i da će se Crna Gora vratiti na one staze ekonomskog rasta koje su karakterisale naš ukupan razvoj u protekloj deceniji", zaključio je Vuković.

Bonus video: