Za vakcinaciju od ugostitelja besplatno piće

"Dobro je svima poznato gdje su punktovi za vakcinaciju. Sve vakcine koje stižu su dobrog kvaliteta i sigurne su", rekao je član Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja na teritoriji Glavnog grada Nebojša Kavarić

13780 pregleda 321 reakcija 14 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Udruženje ugostitelja Crne Gore počelo je kampanju "Vakciniši se", koja ima za cilj informisanje javnosti o značaju vakcinacije kao i edukaciji o njenim društvenim i zdravstvenim aspektima.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Crne Gore Nikola Buzdovan, kazao je da su se obratili ministarstvima zdravlja i ekonomskog razvoja kako bi i oni podržali kampanju, ali da nijesu dobili adekvatne odgovore.

"Sve što radimo je sa samo jednim razlogom, a to je da budemo društveno odgovorni i kažemo koliko je značaj imunizacije bitan", rekao je Buzdovan.

On je kazao da su u ugostiteljskim objektima, koji su članovi Udruženja, već postavljeni promotivni flajeri, a da će se u toku dana i dijeliti na ulicama Glavnog grada.

"Sibolično smo naveli da vakcinisana osoba može dobiti besplatno piće u ugostiteljskim objektima u narednih sedam dana".

Buzdovan je apelovao na ministarstvo ekonomskog razvoja da u što kraćem roku revidira nove mjere, koje, kako je naveo "apslutno neće pomoći ugostiteljskom esnafu".

"Teško je steći uslov za subvencionisanje naših zaposlenih. Predlažemo stari način subvencionisanja koji takođe nije bio dovoljan za opstanak, a ovaj novi je neprihvatljiv. Teško ćemo doći do uslova da budemo subvencionisani. Ponajviše subvencija će dobiti oni koji su veoma malo se trudfili da zadrže radnu snagu i oni koji su bježali u sivu zonu. Svi koji su redovno prikazivali promete imaće malu korist", kazao je Buzdovan.

On je uputio i apel svim ugostiteljima da se u ugostiteljskim objektima poštuju donijete epidemiološke mjere.

Kavarić i Buzdovan
Kavarić i Buzdovanfoto: Dušan Cicmil

Član Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja na teritoriji Glavnog grada Nebojša Kavarić pohvalio je akciju ugostitelja i pozvao građane da se vakcinišu.

"Dobro je svima poznato gdje su punktovi za vakcinaciju. Sve vakcine koje stižu su dobrog kvaliteta i sigurne su", rekao je Kavarić.

Dodao je i da se nada da će bespalatna pića koja će dobijati građani biti bezalkoholna i zdrava, ali i da će se u lokalima poštovati mjere.

"Kad su vakcine već tu što prije se treba vakcinisati jer je to najbolji alat za sprečavanje širenja epidemije", kazao je Kavarić.

Aplel je na inspekcije da pojačaju kontrole i kažnjavaju sve koje krše mjere bez izuzetka.

Bonus video: