Podgorica: Kamenovan Dom zdravlja na Koniku

Iz podgoričkog Doma zdravlja su upozorili da neće tolerisati fizičko i svako drugo nasilje prema ustanovi i zaposlenima
146 pregleda 3 komentar(a)
Dom zdravlja Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Dom zdravlja Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.12.2017. 08:46h

Nepoznate osobe kamenovale su objekat podgoričkog Doma zdravlja na Koniku i polomile prozor na ambulanti u kojoj se nalazila doktorica R.L.

Iz Doma zdravlja Podgorica saopšteno je objekat kamenovan u petak, i da doktorica R.L. nije povrijeđena.

Navodi se da to nije prvi put da pacijenti ugrožavaju bezbjednost i živote zdravstvenih radnika.

Iz podgoričkog Doma zdravlja su upozorili da neće tolerisati fizičko i svako drugo nasilje prema ustanovi i zaposlenima.

"Objekat na Koniku je posebno meta napada neodgovornih pojedinaca čime štete i svim drugim građanima, jer ometaju i ugrožavaju pružanje zdravstvene zaštite", kaže se u saopštenju.

Upozorava se da se napadima može dovesti u pitanje bezbjednost i funkcionisanje čitavog objekta na Koniku, posebno vikendom.

"Molimo građane da pomognu u očuvanju bezbjednosti zaposlenih, reda i procesa rada jer objekat sa više desetina zaposlenih postoji radi njih, i njihove zdravstvene zaštite", kazali su iz Doma zdravlja Podgorica.

Oni su pozvali nadležne da iz domena svojih ingerencija hitno preduzmu sve zakonom propisane aktivnosti i primijene raspoložive mjere, indetifikuju i kazne počinioce ovog nedjela.

"I zaštite pravo zaposlenih na bezbjednost, ličnu i imovinsku sigurnost na poslu i nesmetano pružanje zdravstvene zaštite", navode iz Doma zdravlja.

Oni su rekli da su o incidentu obavijestili Ministarstvo zdravlja i dobili punu podršku za predložene mjere na zaštiti integriteta zaposlenih i čitave ustanove.

Bonus video: