plan saobraćajnicu primaći zgradama

Vuković: Tražimo alternativno rješenje za gradnju na Ljuboviću

“Vi ste usvojili taj plan, niko ništa nije rekao protiv. Kada je bio na dnevnom redu Skupštine, bile su samo dvije tehničke primjedbe", rekao je gradonačelnik na sjednici Skupštine Glavnog grada

16486 pregleda 226 reakcija 41 komentar(a)
Gradonačelnik Ivan Vuković, Foto: Screenshot/Youtube
Gradonačelnik Ivan Vuković, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 04.05.2021. 12:48h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je kazao da traže alternativno rješenje za gradnju na Ljuboviću, odnosno da se saobraćajnica pomjeri više prema zgradama, da se ne bi rušilo to brdo.

On je kazao da je, u vrijeme usvajanja Detaljnog urbanističkog plana za taj dio grada, bio deset hiljada kilometara daleko, odnosno u Americi, gdje se bavio naučnim radom.

“Vi ste usvojili taj plan, niko ništa nije rekao protiv. Kada je bio na dnevnom redu Skupštine, bile su samo dvije tehničke primjedbe. Jednu je imala Branka Bošnjak, a drugu čini mi se Vlado Čađenović”, odgovorio je Vuković odborniku Demokrata Mitru Vukoviću, koji je pitao šta će biti sa Ljubovićem.

Gradonačelnik Vuković je istakao da nema investitora sa kojim nisu na sudu, pa tako i sa ovim.

“Tražimo alternativno rješenje. Ako smo prihodovali 1.600.000 eura, onda smo u obavezi da napravimo tu saobraćajnicu. To nije populizam, nego naša obaveza. Tražimo način da se ta ulica primakne zgradama”, kazao je Vuković.

On tvrdi da, iako Ministarstvo ekologije tvrdi da je postoje neriješeni imovinsko-pravni odnosi, to po Zakonu nije bila prepreka da se započne ta investicija.

“U Podgorici ima na desetine zabilježbi restitucije, ako bi tako gledali, onda ne bi dvadeset godina bilo započeto ništa. Po Zakonu ako postoji zabilježba restitucije to nije prepreka da se nešto započne”, kazao je Vuković.

Odbornik Vuković je kazao da se sadašnja Vlada bavi korupcijom i kriminalom i da je zavrnula slavine, a da su u posljednjih dvadeset godina svi tenderi bili namješteni.

Gradonačelnik Vuković je istakao da je Glavni grad najtransparentnija lokalna uprava u crnoj Gori.

“Ako kažete da ja namještam tendere, imaćete priliku da to dokažete. Podsjetiću vas da je jedna odbornica izjavila da je gradonačelnik šakom i kapom namještao tendere. Podnio sam krivičnu prijavu i ta odbornica će ovih dana biti saslušana povodom svojih tvrdnji”, naveo je Vuković.

Odbornik Demokrata Janko Krstović je pitao Vukovića "zbog čega, ako ste u pravu, se mijenja plan sada".

"Koliko sam upućen, mogli ste van snage da stavite taj DUP", naveo je Krstović.

Odbornici Skupštine Glavnog grada danas raspravljaju o prijedlogu završnog računa Glavnog grada za 2020. godinu, a na dnevnom redu je više od pedeset tačaka.

"Opštine u problemu, ništa se ne dešava mimo Glavnog grada"

Gradonačelnik je kazao da su sve opštine u Crnoj Gori u velikom problemu, jer nova Vlada pet mjeseci od formiranja nije raspisala nijedan tender.

“U Crnoj Gori se ništa ne dešava mimo Glavnog grada. Samo 70 miliona eura je opredijeljeno za 24 opštine. Nema aktivnog gradilišta”, kazao je Vuković.

On je istakao da su sa prethodnom Vladom imali dogovor, po kojima sufinansiraju pojedine projekte u Podgorici, kao što je vrtić u Bloku šest, rekonstrukcija Jusovače...

"Sada možemo da dođemo u situaciju da nema novca za te projekte", naveo je Vuković.

Preporučujemo za Vas