Vuković: Krivokapić dobio stan od 123 kvadrata, a ja otplaćujem kredit

"Niko nema pravo da mimo Zakona dobija nešto dok sam ja gradonačelnik”, kazao je Vuković

17261 pregleda 56 reakcija 56 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Screenshot/Youtube
Sa sjednice, Foto: Screenshot/Youtube

Aleksandar Božović, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, tvrdi da su u preduzeću “Sportski objekti” stanovi podijeljeni bez zakonske procedure, odnosno bez konkursa i da to njega boli.

On je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta naveo da je od osam stanova, šest na konkurs objavljeno, ali su dva mimo toga dodijeljena.

“Od ta dva, jedan je dobio direktor Vojislav Marković, a drugi njegova saradnica. Marković je 2009. godine dobio stan od Dječijeg saveza. Ne bi trebalo da stanove dobijaju oni koji su ih već dobili”, naveo je Božović.

On je pozvao odbornike Skupštine da ne usvoje izvještaj o radu tog preduzeća.

Gradonačelnik Ivan Vuković je kazao da će taj stan da bude oduzet, ako se utvrdi da je tako.

“Pretpostavljam da postoji pravna procedura, niko nema pravo da mimo Zakona dobija nešto dok sam ja gradonačelnik”, kazao je Vuković.

On je Božovića pozvao da bude principjelan, jer možda ima ljudi, koje boli što sličan princip važi i na državnom nivou.

“Ja sam univerzitetski profesor. Kupio sam stan na kredit, koji ću da otplaćujem narednih 17 godina. A predsjednik Vlade od istog univerziteta dobija stan od 123 kvadrata, u koji nikad nije ušao, jer ima u drugoj opštini. Zbog čega, zbog poreza i to zna čitava Crna Gora. Očekujem da to kažete. On pored kuće u Herceg Novom stan od 123 kvadrata, a ja stan na kredit”, naveo je Vuković.

On je istakao da su neki bivši odbornici, koji su dobili na isti način stan od univerziteta, danas najglasniji u osudi onih kojih su dobili stan dva ili više puta.

“Mene bi bilo sramota. To predsjednik Vlade ne može da radi. Ja mogu”, naveo je Vuković.

Bonus video: