Zabrana teretnog saobraćaja ili blokada ulice

“Tražimo samo ono što je po Zakonu, odnosno da se poštuje saobraćajni znak, kojim je zabranjen teretni saobraćaj ovom dionicom”, naveo je mještanin Boris Vratnica.

6553 pregleda 4 komentar(a)
Ulica u lošem stanju, Foto: Borko Ždero
Ulica u lošem stanju, Foto: Borko Ždero

Mještani Ulice knjaza Danila u Tološima apelovali su na policiju da postavi patrolu i upozori vozače kamiona i ostalih teških mašina da ne koriste tu saobraćajnicu, jer će inače će biti prinuđeni da je blokiraju.

Tom ulicom, istakli su, teško se mimoilaze i dva automobila, a sada kada kamioni prolaze, često dođe do “zagušenja” saobraćaja, dešavaju se svađe, nedavno je došlo do udesa, saobraćajnica je oštećena od mehanizacije.

Mještani su i početkom mjeseca tražili da se hitno zaustavi saobraćaj, uradi sanacija ulice.

“Tražimo samo ono što je po Zakonu, odnosno da se poštuje saobraćajni znak, kojim je zabranjen teretni saobraćaj ovom dionicom”, naveo je mještanin Boris Vratnica.

Iz Uprave policije je “Vijestima” saopšteno da su pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica postupili po apelu mještana Ulice knjaza Danila, a koji se odnosio na sankcionisanje vozača teretnih motornih vozila.

“Izvršen je obilazak navedene ulice od strane policijske patrole i od strane pomoćnika komandira. Nakon izvršenog obilaska konstatovano je da ne postoji saobraćajni znak kojim je ovom ulicom zabranjen prolaz za teretna motorna vozila te samim tim policijski službenici stanice policije za bezbjednost saobraćaja nemaju pravni osnov za sankcionisanje vozača pomenute kategorije vozila”, naveli su iz Uprave policije.

Mještani Ulice knjaza Danila, kako su pojasnili, mogu se obratiti Sekretarijatu za saobraćaj Glavnog grada u vezi postavljanja vertikalne saobraćajne signalizacije, a takođe će kako su istakli, Centar bezbjednosti Podgorica poslati dopis ovom Sekretarijatu.

Međutim, iz Glavnog grada su početkom mjeseca “Vijestima” saopštili da je tom ulicom, kao i Partizanskim putem prema Marezi zabranjen saobraćaj teretnim vozilima.

Saopštii su da je na raskrsnici Ulice knjaza Danila i Partizanskog puta postavljena saobraćajna signalizacija - znak sa dopunskom tablom kojom se zabranjuje saobraćaj teških, teretnih i priključnih vozila.

“S tim u vezi, podsjećamo da su odredbama Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji glavnog grada propisane dionice (saobraćajnice) kojima je dozvoljen saobraćaj teških, teretnih i priključnih vozila i istom nisu obuhvaćene Ulica knjaza Danila i Ulica partizanski put, što podrazumijeva da ovim saobraćajnicama nije dozvoljeno kretanje navedenih prevoznih sredstava”, naveli su iz Sekretarijata. B.Ž.

Infobox Text/Izjava Citat - Por ectem quaerum sitati blautatia sequatios conectium lam eium corepre pudigen dandae nihiti quis et apid quunt, cusda dolor nihiti sam adis aut atur? Ad quassitatur seque esciam rae nonecerovidi aut ad mosa volor aut ut qui alitatet volore nullore ru

Cetinjski put će biti Bulevar knjaza Danila?

Na sjednici Skupštine Glavnog grada zakazanoj za 4. maj na dnevnom redu će biti i predlog da Cetinjski put promijeni naziv u Bulevar knjaza Danila.

Prethodno je Savjet za imenovanje ulica, trgova i naselja Glavnog grada Podgorice usvojio tu odluku i proslijedio je odbornicima.

Cetinjski put počinje od kružnog toka kod Kapital plaze i završava do kružne raskrsnice na Nikšićkom putu, a saobraćajnica je duga 1.200 metara.

Da se izmijeni naziv predlog je podnijela Mjesna zajednica “Kruševac”.

Na toj sjednici na dnevnom redu biće i da se sadašnja Ulica knjaza Danila u Tološima preimenuje u Ulicu kapetana Đura Draškovića.

Taj predlog su podnijele mjesne zajednice “Tološi I” i “Tološi II”.

Bonus video: