MCP: Neprimjereno svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema "kome je ona naklonjena", "kome je odala priznanje"...

"Bog vidi, narod zna da cijeni, a Crkva neće propustiti da pohvali i blagosilja svačije zasluge u pokretanju, održavanju i pobjedi svenarodnog litijskog pokreta koji je donio bolji i pravedniji Zakon o slobodi vjeroispovjesti i odbranio Crkvu od nesvakidašnjeg napada na njenu imovinu i integritet"

16771 pregleda 417 reakcija 45 komentar(a)
Cetinjski manastir, Foto: Wikipedia.org
Cetinjski manastir, Foto: Wikipedia.org

Smatramo neprimjerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema "kome je ona naklonjena" , "kome je odala priznanje" "a kome nije", saopšteno je danas iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

"Povodom najnovijih polemika koje su izazvale neke crkvene aktivnosti i prikazivanja istih, podsjećamo javnost da su vrata Crkve, kao i uvjek do sada, otvorena za sve dobronamjerne goste, vjernike i poštovaoce, ali nakon prošlogodišnjih zbivanja u zemlji, više ne postoji kontekst u kom bi se Crkva opredjeljivala između stranaka i partija, niti taj u kome bi ona svoju podršku nekome davala a nekom uskraćivala - kada se radi o takmičenju izmedju stranaka, a pogotovo ne u toku predizbornih kampanja", ističe se u saopštenju MCP.

Oni su dodali da očinsko gostoljublje čine prema svima, pa i prema političarima i vršiocima državnih funkcija.

"I to uvjek sa vjerom da se ono neće upotrebljavati u svrhe stranačkih i predizbornih kampanja. Isto tako, smatramo neprimjerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema "kome je ona naklonjena" , "kome je odala priznanje" "a kome nije". Bog vidi, narod zna da cijeni, a Crkva neće propustiti da pohvali i blagosilja svačije zasluge u pokretanju, održavanju i pobjedi svenarodnog litijskog pokreta koji je donio bolji i pravedniji Zakon o slobodi vjeroispovjesti i odbranio Crkvu od nesvakidašnjeg napada na njenu imovinu i integritet. Onaj zalog svenarodnog jedinstva, bratske sloge i gradjanskog razumjevanja projavljenog na litijama treba čuvati, jer jedino njim možemo graditi bolju i ljepšu budućnost", poručili su iz MCP.

Bonus video: