Camaj: Mir i suživot moraju biti dužnost i obaveza svih

"Mržnja nikom nikada nije donijelo ništa dobro. U Crnoj Gori su svi jednaki koje god nacije i vjere bili", kazao je odbornik Demokrata

6634 pregleda 142 reakcija 0 komentar(a)
Camaj, Foto: Demokrate
Camaj, Foto: Demokrate

Mir i suživot svih vjera i nacija mora biti naša dužnost, a vrijednosti tolerancije i poštovanja različitosti se moraju baštiniti i razvijati da bi naše društvo napredovalo, poručio je odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine Tuzi Štjefan Camaj.

Iz te partije osudili su "skrnavljenje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u zetskom selu Vranj". Pozvali su nadležne organe da učine sve što je u njihovoj nadležnosti da se "ovakvi nemili događaji više ne ponove i počinioci kazne u skladu sa zakonom".

"Nesavjesno ponašanje pojedinaca nastavlja da ruši međuvjerski i međunacionalni sklad u koji vlada u Crnoj Gori. Činjenica da su vinovnici ovog čina maloljetnja lica svima nama daje do znanja da su kućno vaspitanje i kvalitetno obrazovanje odskočna daska za napredak društva u pogledu tolerancije i međusobnog poštovanja kojem težimo kao društvo i država. Djeca su naše najveće blago i moramo učiniti sve da budu svjesni svojih radnji, kao i eventualne posljedice koje nastupaju. Apelujemo i na roditelje da usmjeravaju svoju djecu na pravi put, put sloge, suživota i tolerancije. Mržnja nikom nikada nije donijelo ništa dobro. U Crnoj Gori su svi jednaki koje god nacije i vjere bili", saopštio je Camaj.

Bonus video: