"Nećemo odustati od odbrane rijeka i Ustavnom zagarantovanih prava"

"Pozivamo Vladu da prestane da trguje sa našim rijekama i povlađuje interesima 'investitora'," navodi se u saopštenju GI "Sačuvajmo rijeke Crne Gore"

3751 pregleda 27 reakcija 1 komentar(a)

Iz Građanske inicijative "Sačuvajmo rijeke Crne Gore" poručili su Vladi, Ministarstvu kapitalnih investicija i investitorima, povodom današnjih namjera investitora u Barama Kraljskim i pokušaja nastavka radova na izagradnji mHE i u Rečinama, da neće odustati od odbrane rijeka, i Ustavom zagarantovanih prava na vodu, život i zdravu životnu sredinu.

"Pozivamo Vladu i nadležna ministarstva da što hitnije raskinu nezakonite ugovore, zaustave izgradnju mHE, zaštiti životnu sredinu, prava i živote mještana i ekoloških aktivista koji su pod stalnim priticima. Pozivamo Vladu da prestane da trguje sa našim rijekama i povlađuje interesima 'investitora', pa bio on sin predsjednika države, ili kum nekog drugog političkog funkcionera", navodi se u saopštenju.

Podržali su mještane Bara Kraljskih i Rečina koji se, kako su kazali, već godinu bore za opstanak svojih sela i očuvanje prirodnih i neotuđivih resursa svih građana.

"Nećemo odustati boriti se sve dok naše rijeke ne budu sačuvane od bahatih tajkuna i neodgovrnih političara. Pozivamo i Zaštitnika ljudskih prava da odgovori i ispita pritužbu o kršenju ljudskih prava, koja je podnijeta od Eko-tima i WWF Adrije, još u decembru mjesecu i reaguje na očigledno kršenje ljudskih prava", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: