Abazović: Hvala herojima, Ulcinj i Crna Gora dobijaju tešku bitku

Potpredsjednik Vlade uručio zahvalnice Domu zdravlja i Hitnoj službi Ulcinj za "značajan doprinos u očuvanju i jačanju zdravstvenog sistema Crne Gore, posebno u izazovnim okolnostima pandemije virusa COVID-19", kao i Aksi Murati "za značajan društveni doprinos i nesebičnu podršku tokom korona krize"

18088 pregleda 96 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prisustvovao je juče u Domu kulture Ulcinj koncertu koji je violinistkinja Aksa Murati priredila u znak zahvalnosti medicinskim radnicima Doma zdravlja i Hitne službe Ulcinj.

Abazović je u ime Vlade uručio zahvalnice Domu zdravlja i Hitnoj službi Ulcinj za "značajan doprinos u očuvanju i jačanju zdravstvenog sistema Crne Gore, posebno u izazovnim okolnostima pandemije virusa COVID-19", kao i Aksi Murati "za značajan društveni doprinos i nesebičnu podršku tokom korona krize".

"Nadam se da će ovaj koncert dotaknuti i duše onih koji su, nažalost, izgubili bitku sa koronavirusom ali i da će biti podsticaj da se i u budućim vremenima solidarišemo i radimo prave stvari za svoju zajednicu“, rekao je on.

Abazović se, kako je saopšteno iz Vlade, osvrnuo i na mukotrpan period koji je zdravstveni sistem Crne Gore prebrodio i prisjetio se "naročito teškog trenutka" kada su se zajedno sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović, trudili da, preko međunarodnih adresa, obezbijede vakcine za Crnu Goru.

Pored organizatorke Murati, na koncertu su nastupile i pijanistkinja Lejla Sulejmanović, direktorka Muzičke škole u Ulcinju i profesorka klavira Fatima Katana Buzuku, kao i profesor solo pjevanja Gjylie Pelingu Hoxha, violistkinja Teodora Ćalić, studentkinja solo pjevanja Egzona Salaj, prof. klavira Jelena Knežević, violinista Ardit Lika, Ajna Kalezić, Bekim Tafa, Dino Zhygjeli, Eliza Markić, Andi Kollari, Besart Llazorja. U organizaciji koncerta učestvovale su i scenografkinja Jetmira Hodža, režiserka Edina Mustafić, dizajnerke Flutra Murati i Emina Nimanbegu, kao i aranžer profesor Isljam Adžemović, ekonomistkinja Katarina Marinković i direktor Centra za kulturu Musa Hodžić.

Bonus video: